En ganske vanlig mamma, som kanskje er litt mer enn vanlig opptatt av mat og smaker.
Jeg vokste opp i vakre nord, på Nord-Europas mest fjellrike øy, men klarte å ende opp på det våte Vestland.
Rundt bordet sitter også to gutter på nå 12 og 15 år (2023), tidvis kresne og skeptiske til alt som blir servert. Mannen er stort sett grei og gir tommel opp, men agurk og brokkoli er en tapt sak.
Jeg er en av dem som reiser på ferie, og kommer hjem med en ekstra koffert med mat. Jeg elsker kokebøker like mye som andre elsker sko og vesker, og sluker matmagasin fra både inn- og utland.
Noe av det beste jeg vet er langtidskokte gryter, jordskokksuppe og torsk med trøffelpotetmos.
Jeg synes det er fascinerende å posjere egg, mens jeg sliter litt med å like koriander. Timian derimot, får jeg aldri nok av.
Jeg jobbet med olivenoljer, og middelhavsmat fram til 2019, og en god extra virgin olivenolje er like ofte i bruk som salt og pepper her. Elsker det!
I kjøleskapet mitt er det alltid spekeskinke og ost, rømme, smør og egg. Og bacon.
Jeg elsker bacon…
Pga. kronisk magesykdom har jeg måttet legge om eget kosthold flere ganger ila de 17 siste årene.
Jeg tåler svært lite fisk, ikke gluten og laktose, ikke linfrø, for å nevne noe. Dette har resultert i at jeg har måtte tenke litt kreativt når det kommer til matlaging, og dere vil f.eks. finne ørten varianter over torsk her inne, men lite annen fisk.
Jeg ønsker å vise at begrensinger i kostholdet ikke betyr kjedelig mat. Av og til lager jeg glutenfritt til hele familien, av og til lager jeg to varianter av middagen, og ja…av og til bare MÅ jeg bake en skikkelig god hvetedeig!
For meg er det viktigste at maten SMAKER, enten den er med eller uten!
Her kombinerer jeg mat- og fotointeressen min, noe som resulterer i at ingen får spise før mor har tatt bilde.
Bloggen er min kokebok, og byr på bildebevis og en enkel forklaring.
Maten jeg lager er mat vi spiser. Til hverdags og fest. Med og uten gluten. Enkelt og godt.
Alt jeg liker.
Kanskje finner du også noe du liker?