Et saftig glutenfritt bananbrød, perfekt å lage av bananer som har blitt gjenglemt og overmodne.
Jo mørkere bananene er, jo bedre. Knallgodt til kaffen eller et glass kald melk, og veldig populært i matboksen.
En mindre variant av Brages bananbrød som har vært en gjenganger i heimen i flere år. Snaddergodt!
90 g brunt sukker
60 g smør, romtemperert
2 sorte bananer
2 små egg
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel
en liten klype salt
1 ss lettrømme
125 g Toro glutenfri fin kakemiks
1/2 ts bakepulver
ca 1/4 ts natron
Sett ovnen på 180 grader.
Finn fram en bolle og pisk sukker og smør sammen. Bruk gjerne en mixmaster.
Mos bananene med en gaffel, og ha oppi bollen. Tilsett eggene, vaniljesukker, kanel og bittelitt salt, og visp det godt sammen.
Ha oppi lettrømme og resten av ingrediensene, og rør alt sammen til en jevn masse.
Ha røra i en liten brødform på 1 liter. Stekes midt i ovnen i 50-60 minutter, til det er sprøtt og gyldent på overflaten. Avkjøl på rist.
Serveres varmt eller kaldt, med eller uten godt smør. Holder seg saftig også dagen etterpå, og kan fint fryses.
Håper det smaker!