Torskeform med salsiccia

Er det noe jeg liker, så er det enkle, sytalause og supergode middager.
I ukedagene må det gå kjapt, for tiden mellom jobb, skole og andre aktiviteter inviterer ikke akkurat til langtidskokte gryter, for å si det sånn.
Torskeform med salsiccia er skikkelig, skikkelig godt, den kan fint gjøres klar dagen i forveien om du ønsker, og salsiccia kan byttes ut med både chorizo og bacon.
Nevnte jeg forresten at du gjerne må legge inn en liten sofastrekk etter å ha hatt denne til middag?
Jeg snakker av erfaring.

Til 4 personer:

olivenolje
ca 300 g rå salsiccia (f.eks. fra Jacobs)
1 rød paprika
600 g lettsaltet torskefilet
4,5 dl fløte, laktosefri eller vanlig
1/2 ts pepper
1 ts tørket timian
saften av 1/2 lime
6 ss sweet chilisaus
(litt revet ost om ønskelig)

Snitt opp skinnet på salsiccia’en, og klem innmaten ut i en stekepanne. Skjær paprika i biter, og stek kjøtt og paprika sammen i litt olivenolje. Hakk kjøttet i mindre biter mens det stekes.
Sett til side.
Finn fram en ildfast form, og legg fiskefiletene nedi.
Visp sammen fløte, pepper, timian, limesaft og sweet chilisaus, og hell dette over fisken. Ha den stekte salsiccia’en og paprikaen (og evt. litt ost) over til slutt.
Stekes på midterste rille på 180 grader varmluft i ca 30 minutter. Har du ikke varmluft, sett ovnen på 200 grader over-/undervarme.
La gjerne avkjøle 5 minutter før servering.

Og hva serverer vi til? Jeg foretrekker kokte poteter, men potetmos er også veldig godt.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.