Glutenfritt yoghurtbrød med ost, altså.
Det ble rett og slett til fordi jeg hadde et stort beger med laktosefri yoghurt naturell som var passert dato, og å kaste mat gjør jeg helst ikke. Jeg pleier stort sett bruke kesam når jeg baker brød, men yoghurt funker glimrende det også. Brødene blir kjempesaftige, og holder seg godt både to og tre dager.
Hvorfor jeg bruker ost i brødet? Bortsett fra at jeg liker smaken, hjelper osten også på saftigheten, synes jeg. Et lettlaget og kjempegodt hverdagsbrød (som også er laktosefritt).
1 pk Semper grov
150 g glutenfrie havregryn
1 pk pizzagjær
2 ss chiafrø
3 ss sesamfrø
2 ts fiberhusk
1 ts surdeigspulver
1 ts salt
2 dl revet ost
Bland sammen alt det tørre i en bakebolle, og tilsett
2 egg
1 ss honning
4 ss mild olivenolje
2 dl vann, ca 40 grader
1 stort beger laktosefri yoghurt naturell (500g)
Elt alt godt sammen i kjøkkenmaskinen, la den gå i minst fem minutter. Deigen skal være nokså løs.
Ha bakepapir i to brødformer, og bruk en slikkepott e.l. til å fordele deigen oppi formene.
La heve i ca en halvtime.
Stekes på 180 grader på nederste rille i 55-60 minutter. Ta ut av formene og la avkjøle på rist.
Håper det smaker!