Cantaloupesalat

Jeg elsker salater om sommeren, og denne cantaloupesalaten er en av de enkleste jeg lager.
Super som et lite måltid i seg selv, eller ha den som tilbehør til grillet kjøtt, fisk eller spekemat.
Jeg liker den med litt sting i, juster mengden chili etter hva du liker.
Skikkelig digg!

Begynn med vinaigretten:

1,5 ss extra virgin olivenolje
saften av 1/2 lime
1 ts akasiehonning
1 ts tørkede chiliflak, evt fersk chili (juster etter hva du liker)
en klype salt
nykvernet pepper

crispisalat eller ruccola
1 godt moden cantaloupemelon
1/2 rødløk, finhakket
en håndfull basilikumblader, finhakket
ca 80 g fetoast, laktosefri eller vanlig

Bland alle ingrediensene til vinaigretten i en liten skål. Smak til med salt og pepper, og sett til side.
Vask salaten, og tørk den godt.
Del melonen i to, og fjern kjernene. Skjær den i mindre biter.
Ha salaten, cantaloupen, finhakket rødløk og basilikum i en bolle.
Hell vinaigretten over, og bland alt godt sammen.
Smuldre fetaosten over.
Toppes gjerne med litt olivenolje, og et ekstra dryss nykvernet pepper.
La gjerne stå litt før servering, så smakene setter seg.
Håper det smaker!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.