Spicy mango- og jordbærsalsa er helt enkelt himla godt!
Like god å bare spise rett fra skåla, som den er til f.eks. taco, kylling, grillmat, fisk eller spekemat.
Her i huset er den også fast inventar til rekebordet. 🙂
Like god å bare spise rett fra skåla, som den er til f.eks. taco, kylling, grillmat, fisk eller spekemat.
Her i huset er den også fast inventar til rekebordet. 🙂
En skikkelig deilig vitaminbombe, og definitivt en slager til de fleste anledninger.
1 mango
omtrent lik mengde jordbær
1 avokado
1/4 rødløk
1-2 vårløk (kan utelates)
fersk basilikum
saften av 1/2 lime
4 ss chiliolje ( evt en vanlig extra virgin olivenolje)
1 ss akasiehonning
en klype tørkede chiliflak (om du ønsker ekstra «omf»)
En liten klype urtesalt/maldonsalt
omtrent lik mengde jordbær
1 avokado
1/4 rødløk
1-2 vårløk (kan utelates)
fersk basilikum
saften av 1/2 lime
4 ss chiliolje ( evt en vanlig extra virgin olivenolje)
1 ss akasiehonning
en klype tørkede chiliflak (om du ønsker ekstra «omf»)
En liten klype urtesalt/maldonsalt
Kutt mango, jordbær og avokado i terninger, og løk og vårløk i mindre biter.
Finhakk en håndfull ferske basilikumblader.
Skvis over limesaft, og tilsett chilioljen og honning.
Ha en klype chiliflak og salt over.
Bland alt godt sammen.
La gjerne stå i en time før servering.
PS: Nå er jeg ganske glad i sterke smaker, juster chilimengden etter egen gane.
Har du ikke chiliolje, funker det finfint bare med olivenolje, limesaft og honning.
Håper det smaker!
Denne blir vel fantastisk sammen med tapas? Kjøttboller, skinke, ost, kylling ol… Et superpluss er jo at den SER så fantastisk ut også?
Den er helt perfekt sammen med tapas, ja!! 😀 Går sammen med alt du nevner.