Vi er på full fart mot sommer og (forhåpentligvis) sol, og høysesong for grilling.
Mange liker en god potetsalat til grillmaten, og vi er intet unntak.
Denne varianten er kremet, men ikke tung. Den har masse smak og innslaget av eple gir den også friskhet.
Denne varianten er kremet, men ikke tung. Den har masse smak og innslaget av eple gir den også friskhet.
Pepperonien krydrer og gjør den litt annerledes, og, det er en potetsalat som passer like godt til kjøtt som til fisk.
Oppskriften gir en stor porsjon (ca 700 g) potetsalat, litt avhengig av størrelsen på potetene.
6-7 mellomstore, kokefaste poteter
6-7 reddiker (smak og behag, bruk gjerne mer om ønskelig)
3 stilker vårløk evt purre
1 Granny Smith eple
ca 50 g pepperoni
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 1/2 boks lettrømme eller kesam, laktosefri eller vanlig
en god klem lettmajones (ca 1/3 mengde av lettrømmen)
en klype pepper
en liten klype salt
Kok potetene og la dem avkjøle litt. Skrell dem og del i terninger, og legg i en skål.
Skjær reddikene og vårløken i tynne skiver, og ha sammen med potetene.
Strimle pepperonien og skjær eplet i små terninger, og ha oppi skålen.
Visp sammen lettrømmen med majonesen, og bland inn den finhakkede hvitløken, peppermix og salt.
Hell blandingen over i skålen med grønnsakene og pepperonien, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
La stå en halvtime sånn at smakene setter seg litt, og smak evt til med mer pepper, salt og pepperoni.
Denne kan fint lages mens potetene ennå er lunkne, da trekker de til seg enda mer smak. Og den kan gjerne lages dagen i forveien, da jeg synes den er ENDA bedre etter en overnatting i kjøleskapet.
Håper det smaker. 🙂