Ungene elsker disse pestosnurrene (både å bake dem og spise dem),
og de egner seg finfint i matpakken og som turmat.
Ha gjerne smuldret fetaost og litt soltørket tomat inni om du liker det.
Oppskriften gir 35-40 snurrer, litt avhengig av størrelsen.
Oppskriften gir 35-40 snurrer, litt avhengig av størrelsen.
2,5 dl vann
2,5 dl melk
11-12 dl hvetemel
1 pose tørrgjær
1 pose tørrgjær
1 ss sukker
1 klype salt
1 klype salt
3 ss olivenolje
—
ca 200 g basilikumpesto, bruk et glass eller lag din egen
ca 200 g skinke i skiver
revet ost, gjerne en blanding av cheddar og mozzarella
Ha melk og vann i en liten kasserolle, og varm opp til ca 40 grader.
Bland alt det tørre i en bakebolle (men hold igjen litt av melet), og tilsett olivenolje og den lunkne melkeblandingen.
La elte i maskinen i minst fem minutter. Spe med resten av melet til du har en deig som er smidig og myk, og slipper bollen lett. Sett til heving i 45 minutter.
Ha litt mel på benken, og del deigen i to.
Kjevle ut to avlange leiver, smør på pestoen og legg på skinken. Strø revet ost over.
Rull sammen fra langsiden, og skjær i biter på ca 2 cm. Legg på en stekeplate kledd med bakepapir.
Etterhev under et klede i 30 minutter.
Strø gjerne litt ekstra revet ost over før steking.
Stekes midt i ovnen på 225 i 12-15 minutter, til de er gyldne i fargen.
La avkjøle på rist.
Egner seg godt for frysing.
Håper det smaker!
Bland alt det tørre i en bakebolle (men hold igjen litt av melet), og tilsett olivenolje og den lunkne melkeblandingen.
La elte i maskinen i minst fem minutter. Spe med resten av melet til du har en deig som er smidig og myk, og slipper bollen lett. Sett til heving i 45 minutter.
Ha litt mel på benken, og del deigen i to.
Kjevle ut to avlange leiver, smør på pestoen og legg på skinken. Strø revet ost over.
Rull sammen fra langsiden, og skjær i biter på ca 2 cm. Legg på en stekeplate kledd med bakepapir.
Etterhev under et klede i 30 minutter.
Strø gjerne litt ekstra revet ost over før steking.
Stekes midt i ovnen på 225 i 12-15 minutter, til de er gyldne i fargen.
La avkjøle på rist.
Egner seg godt for frysing.
Håper det smaker!
Glutenfri variant kommer.