Avokadokrem med granateple

En skikkelig luftig og fløyelsmyk avokadokrem er noe av det beste jeg vet!
Jeg bruker den både til stekt fisk, reker, sashimi, som dip, i wraps og til taco/tex-mex-retter.
I dag hadde vi grillet fajitakylling, og jeg tilsatte derfor en skje tacokrydder i kremen, noe jeg synes er supergodt.
Skal du bruke avokadokremen til annet enn tex-mex, dropp tacokrydderet.
Jeg bruker også fersk basilikum istedenfor koriander, rett og slett fordi jeg aldri har klart å like koriander, haha.
Og granateple på toppen? Jepps, det er prikken over i’en, det!

2 avokado
1 fedd hvitløk
saften av 1 lime
2 ss (laktosefri) lettrømme
4 ss extra virgin olivenolje
1 ts tacopulver (kan utelates)
ca 1 ss finhakket basilikum
evt salt/pepper

Til å toppe med:

Granateple
extra virgin olivenolje
evt litt urtesalt
Del avokadoene på langs, og bruk en skje til å ta ut fruktkjøttet med.
Ha alle ingrediensene i en blender/hurtigmikser, og kjør til en glatt masse.
Smak evt til med ekstra limesaft, salt og pepper.
Rulle granateplet hardt mot benkeplata for å løsne frøene inni, del i to, og bruk en teskje til å grave ut frøene. Saften setter flekker, så jeg pleier holde granateplet godt nedi ei skål når jeg gjør dette.
Ha frøene over avokadokremen, risle over en god olivenolje og avslutt evt. med en liten klype urtesalt.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.