Et litt grovere glutenfritt brød,
laget med bl.a. müsliblandingen jeg fikk tilsendt fra Det Glutenfrie Verksted.
Dette er skikkelig saftig og kjempegodt på smak, og blir definitivt en gjenganger her hjemme. Selv de som ikke trenger glutenfritt, likte brødet veldig godt!
Prøv det med f.eks brie, jordbær og honning på, mine favoritter.
Til ett stort brød i 1,8 l form:
1 Toro Grov glutenfri melblanding
100 g glutenfri müsli fra Det Glutenfrie Verksted
100 glutenfrie havregryn
1 ps pizzagjær
2 ts fiberhusk
1 ts surdeigspulver
2 ss chiafrø
2 ss solsikkekjerner
1,5 ss sesamfrø
en klype salt
Bland alt det tørre i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
Tilsett
1 egg
2 ss mild olivenolje
1 ts akasiehonning
1/2 beger mager, laktosefri kesam
4 dl vann, ca 40 grader
1,5 dl appelsinjus
Ha alt oppi bakebollen sammen med melet.
La elte i maskinen i minst 5 minutter, deigen skal være ganske løs. Smør brødformen godt, og fordel deigen oppi formen ved hjelp av en slikkepott.
La heve til deigen når kanten på brødformen, ca en halvtime.
Jeg pensler brødet med olivenolje før jeg setter det i ovnen på 180 grader, nederste rille, i 55-60 minutter.
Avkjøles på rist.
Egner seg ypperlig til frysing. Jeg foretrekker å skjære det i skiver og fryse ned i porsjonsposer, men dette brødet er faktisk like saftig og godt dagen etterpå også.
Godt hjemmebakt brød, skikkelig luksus!