Løkpai med fetaost og sopp

Pai er godt. Løk er godt.
Løkpai er kjempegodt!

Om du er enig i de ovennevnte påstandene, har jeg en oppskrift til deg her.
Min er laget glutenfri (og laktosefri), med paimiks fra Det Glutenfrie Verksted, men her er det bare å lage den bunnen du liker best. Den smaker nemlig like digg uansett!
Lag en grønn salat til, og server paien rykende fersk fra ovnen.
Du vil isåfall kunne mette og glede 4 personer. Om paien av en eller annen grunn ikke blir spist opp, skal du bare være glad til. Den er nemlig ganske så fin å ha i matpakken dagen etterpå også…

Du trenger: 

Du trenger en bunn. Enten svinger du deg rundt og lager denne,
eller så kjøper du en bakemiks eller ferdig paibunn. Alt funker!
Husk å forsteke bunnen.

Til fyllet:

olivenolje
2-3 store løk, bland gjerne gul og rød
1/2 ts nykvernet pepper
1/2 ts tørket rosmarin
1/3 ts malt muskatnøtt
et par klyper salt
1 ss smør
3-4 champignon,  evt. annen sopp
50-100 g fetaost, alt etter smak og behag
———-
1/2 beger mager kesam, laktosefri
3 egg
0,5 dl melk
60-70 g ferskrevet parmesan, eller en håndfull annen revet ost.

Skjær løken i strimler, og ha i en stekepanne sammen med olivenolje. Stek på middels varme til til løken blir myk og lett karamellisert, ca 20-25 minutter.

Tilsett alt krydderet og bland det godt sammen med løken. Ha smør oppi, og la surre videre et par minutter. Ha løken, oppi en skål og sett til side.
Skjær champignonene i skiver.
Ha litt ekstra olivenolje i stekepannen om nødvendig, og ha soppen oppi. Stek til den er gylden, og sett til side.

Finn fram en bolle, og visp sammen kesam, egg, melk og ost oppi.

Ha løkblandingen oppi den forstekte paibunnen. Riv fetaosten i biter og fordel over løken. Hell eggestanden over. Avslutt med å legge de stekte soppskivene på toppen.

Følger du min oppskrift på paibunnen, steker du på midterste rille i 25-30 minutter på 200 grader.
Eventuelt følger du stekeanvisningen på bakemiksen/den ferdige paideigen.


Håper det smaker!

PS: Om du helst vil ha litt kjøtt oppi også, anbefaler jeg å steke litt bacon sammen med løken. Snadder!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.