En annerledes og utroooolig god pizzavariant!
Soppsausen er himla god og fyldig i smaken,
det er nesten vanskelig å IKKE spise den opp
før den havner på pizzaen, haha.
Er du glad i sopp, kommer du helt sikkert til å like denne.
Oppskriften er til en liten, rund pizza (2 pers).
Lag din vanlige pizzabunn, eller gjør det enkelt og kjøp en ferdig.
Det er faktisk lov det også, innimellom. 😉
Lag din vanlige pizzabunn, eller gjør det enkelt og kjøp en ferdig.
Det er faktisk lov det også, innimellom. 😉
Soppsausen:
olivenolje
2-3 champignon
1 sjalottløk
1/2 ts nykvernet pepper
1 lite fedd hvitløk, finhakket
en klype tørket timian
3-4 ss matfløte (laktosefri)
ca 1/2 boks Philadelpihaost (laktosefri)
(jeg bruker i underkant av halve boksen, ca 80 g)
Skjær soppen i skiver, og finhakk løken.
Ha oppi en liten gryte med litt olivenolje,
og stek på middels varme til soppen begynner bli gylden.
og stek på middels varme til soppen begynner bli gylden.
Tilsett pepper, finhakket hvitløk og timian,
og la surre et lite minutt.
Trekk av platen, og tilsett fløten og Philadelphiaosten.
Rør alt godt sammen, og gi et raskt oppkok igjen.
Bruk en stavmikser til å kjøre sausen helt glatt.
Fordel sausen utover pizzabunnen.
Topping:
revet ost
ca 30 g bacon (ta så mye du vil, du!)
1 champignon
hvitløksolje
peppermix
1 stilk vårløk
Etter steking:
fersk timian
trøffelolje
evt. et lite dryss trøffelsalt
Dryss revet ost over sausen.
Skjær baconet i mindre biter, og legg utover pizzaen.
Skjær soppen i mindre skiver, og legg den i en skål med hvitløksolje og peppermix.
Bland alt godt sammen, sånn at all soppen dekkes av oljen.
(Har du ikke hvitløksolje, bruk en god olivenolje)
Legg så soppen på pizzaen, og avslutt med strimlet vårløk.
Stek pizzaen din som vanlig.
Etter steking toppes pizzaen med fersk timian og litt trøffelolje.
Nå er det bare å nyte!
Ps: Det er veldig godt å toppe denne med Coppaskinke også…
Ny pizzafavoritt her i heimen! |