Disse glutenfrie osterundstykkene
er enkle å lage,
og smaker himla godt!
Chiafrø og ost gjør dem saftige,
og de blir luftige og fine inni.
Også liker jeg smaken det lille hintet av maismel gir.
Denne oppskriften gir 14-15 boller.
Nystekt osterundstykke med coppaskinke, brie og ripsgelé. Noe såååå godt! |
1 pk Semper mix med fiber
(inneholder melk. Jeg tåler fint å spise et rundstykke eller to for dagen med dette melet, gjør ikke du det, bytt til et annet mel.)
(inneholder melk. Jeg tåler fint å spise et rundstykke eller to for dagen med dette melet, gjør ikke du det, bytt til et annet mel.)
2 ss jyttemel
2 toppede ss maismel
1 ss fiberhusk
1 ts surdeigspulver
1/2 ps pizzagjær
1 ts sukker
3/4 ts salt
1 ss chiafrø
1 ss sesamfrø
1 god håndfull revet ost
Bland alt det tørre sammen i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
Tilsett så
1 egg
1/2 bx (ca 175 g) laktosefri gresk yoghurt
(bytt gjerne til vanlig om du ønsker)
2 ss mild olivenolje
3,5 – 4 dl lunkent vann
—
Egg til pensling
Ekstra ost til topping
Elt alt sammen i kjøkkenmaskinen, la den gå i ca fem minutter.
Prøv deg frem med vannmengden, deigen skal være ganske løs og klissete.
Ha olivenolje i en liten skål, og smør hendene med den underveis mens du former rundstykkene.
Deigen er klissete,
men med oljete hender går det helt fint, synes jeg.
Sett dem på en stekeplate kledd med bakepapir,
og sett til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.
(Jeg setter dem på varmekablene på badet)
Pisk sammen et egg, og pensle bollene.
Strø litt ekstra ost over.
Stekes midt i ovnen på 210 grader varmluft til de er gyldne,
ca 12-15 minutter.
Avkjøles på rist.
Jeg fryser disse ned i porsjonsposer, da jeg synes glutenfri bakst fort blir tørr.
En liten runde i ovnen, så er de som nystekte igjen.
Håper det smaker!
Semper mix med fiber inneholder melk, sånn i tilfelle noen som er hakket mer sensible for laktose vil prøve oppskriften.
Takk for tips!