Kyllingsalat med bacon, fetaost og hint av taco (påleggssalat)

Det er et fantastisk vær her vest denne helgen, 
og mange av dere er kanskje ute i 
etterlengtet snø og sol? 
Enten du skal ut på tur, eller kose deg hjemme foran peisen, 
kan denne superdigge kyllingsalaten anbefales. 
Kjempegod å fylle både tortillalefser, lomper, ciabatta, baguetter o.l. med, 
og gjør seg like godt på en rasteplass i skiløypa som på tapasbordet.  
Holder seg 3-4 dager i kjøleskapet.
3 dl mager laktosefri kesam 
(bytt gjerne til vanlig om ønskelig)
ca 0,75 dl lettmajones
1-2 ss ferskpresset sitronsaft
en håndfull (ca 12) basilikumblader
1/2 ts tørket timian
1/2 ts nykvernet pepper
1/4 ts grønt urtesalt (O&Co)
Rør kesam, majones og sitronsaften sammen i en bolle. 
Finhakk basilikumen og ha oppi. 
Tilsett timian, salt og pepper, og bland godt. 
Nå kan du velge. 
Salaten du ser på bildene, er tilsatt
2,5 ss Supreme Taco Sauce fra Sticky Fingers, 
og blir en kyllingsalat med hint av taco. 
Den er KNALLGOD!
( Finnes på Coop Obs og Meny, iallfall)
Med denne i sausen, får du en knallgod påleggssalat med hint av taco. 
Du kan også tilsette
 2-3 ss ferdig pesto, 
noe som er like digg. 
Klarer du ikke velge, deler du sausen i to like deler, og lager en med hver smak!
Sett sausen til side, og finn frem:
80-100 g bacon i skiver
180 g salatkjøtt av kylling
(finfint å bruke rester her)
ca 75 g fetaost i blokk
1/2 rød paprika
1,5 stang vårløk
1,5 ss pinjekjerner (kan sløyfes)
2 ringer hermetisert ananas
Crispisalat og litt ekstra paprika er godt til servering
Stek baconet gyldent (gjerne i ovnen, 200 grader i 10-15 min), 
og la det renne av seg på et fat dekket med tørkepapir.
Ha kyllingkjøttet og det avkjølte baconet oppi kesamsausen, og bland godt. 
Smuldre fetaosten, og skjær paprika, vårløk og ananas i mindre biter. Ha oppi sausen sausen sammen med pinjekjernene, og rør forsiktig så alt blandes. 
La gjerne stå en times tid i kjøleskapet før servering, 
da får smakene sette seg skikkelig. 
Smak evt til med mer salt og pepper om ønskelig. 
Jeg fylte tortillalefser og baguetter med crispisalat, paprika og litt ekstra bacon 
sammen med denne kyllingsalaten. 
Litt chiliflak er også godt å toppe med.
Håper det smaker! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.