Barnas pølsekrans

Innbakte pølser er alltid en innertier, både hos store og små.
I disse førjulstider er det juleavslutninger både
på skoler og i barnehager,
og denne pølsekransen er helt super å ta med seg på sånne tilstelninger!
Lett og gøy å lage,
og du kan variere sausen inni alt etter hva du liker.
Pesto er f.eks. knallgodt, det også.
Dette, det er deilig momsemat
Her funker det også fint å bruke vanlig pizzadeig.
Deigen:
450 g pizzamel, tipo 00
1,5 ts sukker
0,5 ts salt
1 ts tørket timian
1/2 pk tørrgjær til pizza
3 dl melk, ca 40 grader
1 ss basilikumolje
50 g ekte smør
10-15 grillpølser, eller andre pølser
1 egg til pensling
revet ost til topping
Sausen:
 
2 ss BBQ-saus
2 ss ketchup
Ha mel, sukker, salt, timian og gjær i en bakebolle, og bland det sammen.
Varm melken til ca 40 grader, og hell over melblandingen. Tilsett basilikumoljen.
 Kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca fem minutter,
og tilsett smøret i terninger mot slutten av eltetiden.
Deigen skal være smidig og glatt, juster evt med ekstra mel.
La heve på et lunt sted i en halvtimes tid.
Ha deigen på kjøkkenbenken, og del den i to.
Kjevle ut to rektangler, og del dem i avlange strimler med ca 1-1,5 cm bredde.
Bland sausen, og smør litt utover hver strimmel.
Del pølsene i to, og surr deigen rundt pølsene.

(Hvor mange pølser du trenger, avhenger av hvor stor krans du lager.)

 

Legg bakepapir på en stekeplate, og legg et fat på midten.
Legg pølsene rundt fatet, slik at endene berører hverandre.
La etterheve ca 15 minutter.
Pisk sammen et egg og pensle kransen.
Strø revet ost over.
Stekes på midterste rille i 12-15 minutter på 225 grader, til osten er smeltet og overflaten er gylden.
La avkjøle på rist,
og pynt gjerne med et bånd og litt grønt.
Håper det smaker!

PS:
Deig og saus til overs?
Finn fram noen muffinsformer, og trykk kuler av deigen nedi.
Ha saus og ost oppå, og trykk 1/4 pølsebit nedi.
Avslutt med ost.
Stekes på samme måte som pølsekransen.
Supert til matpakkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.