Finnes det en bedre kake enn dette??
Pasjonsfruktcurden er prikken over i’en her, det gikk MANGE smaksprøver inn i munnen før jeg klarte overbevise meg selv om å ha den på kaka, og ikke bare spise alt med skje…
Denne er fantastastisk god!
(Gir en stor pavlova, nesten på str med et stekebrett.)
(Gir en stor pavlova, nesten på str med et stekebrett.)
6 eggehviter
3 dl sukker
1 dl melis
1 ts eddik
(bruk gjerne bringebæreddik om du har, hvitvinseddik går også finfint)
(bruk gjerne bringebæreddik om du har, hvitvinseddik går også finfint)
Finn fram en stålbolle/glassbolle som er helt ren og fettfri. Pisk eggehvitene til skum, og ha i sukker og melis litt etter litt, la vispen gå uavbrutt på høy hastighet. Tilsett eddiken mot slutten.
Marengsen skal bli tykk og stiv, og du skal kunne lage «fjelltopper» av den uten at den faller sammen.
Ha marengsen på en stekeplate dekket med bakepapir. Form den som du ønsker. Lag gjerne en forhøyning ytterst på kanten, som kan holde fyllet inne.
Jeg steker denne midt i ovnen på 140 grader den første timen, så skrur jeg ned til 110 den neste.
Jeg lager alltid marengsen kvelden før jeg skal ha den, sånn at når jeg slår av ovnen etter to timer, lar jeg den stå inni ovnen til dagen etterpå – med døren lukket.
Resultet blir alltid sprø marengs med myk innside, akkurat som jeg liker den.
Pasjonsfruktcurd:
3 pasjonsfrukt
25 g smør
ca 0,7 dl sukker
1 eggeplomme
1 egg
Revet skall av 1 lime
Saften av 2 lime
—
4,5 dl kremfløte, laktosefri
4,5 dl kremfløte, laktosefri
Kok opp vann i en stor kasserolle, og sett til side. Dette blir vannbadet curden skal «kokes» i.
Finn fram en sil og en skål.
Ta ut innmaten i pasjonsfrukten og ha i sila. Skvis kjøttet i silen sånn at saften renner ned i skåla.
Funker godt å gjøre dette med en litt myk slikkepott.
Smelt smøret i en liten kasserolle og ha i sukker, eggeplomme, egg, revet skall, limesaft og pasjonsfruktsaften. Rør godt.
Ta kasserollen av plata, og sett den over i vannbadet. Rør til curden tykner, ca 5 minutter.
Avkjøl.Rett før servering:
Pisk kremfløte og fordel utover marengsen. Ha pasjonsfruktcurden over.
Avslutt med frukt og bær etter ønske.
Jeg bruker
jordbær, bringebær, blåbær,
druer, rips, ananas eller mango, og klementin.
Sett kaka på bordet og ta imot alle ovasjoner og smattelyder, og husk og unne deg selv et riktig stort stykke…før kaka forsvinner. 🙂
Mini-pavlova?
Litt avhengig av hvor store du lager dem, får du mlm 6-10 porsjonskaker.
Stekes på 120 grader varmluft i ca 1 time.
Avkjøl på rist.
Ååååh, det så goooodt ut!!
Et spørsmål: lagrer du curden i kjøleskap frem til den skal på kaka? Må den da varmes opp for å få den flytende konsistensen, eller holder den seg " rennende" også etter avkjøling?
Fantastisk blogg, keep up the good work!
Yes, har den i kjøleskapet om jeg lager den en stund i forveien. Den får konsistens som en vaniljekrem, jeg bruker bare en t-skje og danderer curden utover. Den er flytende nok til å legge seg fint over bærene, samtidig som den ikke flyter utover. Er curden for tynn, forsvinner den bare mellom bærene, og vises ikke oppå kaka. Sist gang lagde jeg dobbelt opp…den er nemlig fantastisk god på yoghurt eller cottage cheese til frokost. 😉
Og tusen takk!! 😀
Oooog med det samme jeg er i gang med spm mine: Jeg skal lage pavlova i langpanne, er det passende og doble oppskriften du har brukt her?:)