Deilige, søte, klissete fristelser med et hint maldonsalt.
Om du ikke får fatt i karamellsausen jeg bruker, bruk HaPå, det blir knallgodt!!
Om du ikke får fatt i karamellsausen jeg bruker, bruk HaPå, det blir knallgodt!!
Fantastisk gode – enten det er til et glass melk eller en kopp kaffe.
Lag din vanlige bolledeig, eller bruk denne:
ca 1 kg speltmel siktet
1 ps tørrgjær
1,5 dl sukker
1,5 ts kardemomme
150 g smør
ca 6 dl melk
1 glass karamell
(Jeg bruker enten Sea Salted Caramel Sauce fra Cottage Delight,
eller Hapå)
eller Hapå)
Maldonsalt
1 egg
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Smelt smøret, la avkjøle litt. Varm opp melken til ca 40 grader.
Hell melken og smøret over i bakebollen, og elt i kjøkkenmaskin i minst 5 minutter.
Deigen skal være myk, og slippe bollen.
Dekk med plast, og sett til heving på et lunt sted i 40-45 minutter.
Kjevle ut to avlange leiver, smør på karamellen og dryss over litt maldonsalt.
Rull sammen (fra langsiden), og skjær i biter på ca 3 cm. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett, og trykk dem litt ned.
Dekk med et klede, og sett til etterheving i minst en halvtime.
Visp sammen et egg, og pensle snurrene. Ha gjerne et ekstra dryss maldonsalt over.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 7-10 minutter.
La avkjøle på rist, men nyt dem gjerne mens de ennå er litt lunkne, da synes jeg de er ALLER best!
KOS DEG!
Visp sammen et egg, og pensle snurrene. Ha gjerne et ekstra dryss maldonsalt over.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 7-10 minutter.
La avkjøle på rist, men nyt dem gjerne mens de ennå er litt lunkne, da synes jeg de er ALLER best!
KOS DEG!
Sea Salted Caramel Sauce. Nesten som HaPå.