Det er månedens oppskriftsutfordring blant
Matbloggsentralens medlemmer, og temaet for oktober er
POTETER.
Denne utfordringen ble startet i september av Mia som har bloggen Green Bonanza,
og da var temaet beter.
Det dukket opp haugevis av fristende bilder på Instagram under hashtaggen #oppskriftsutfordringen,
og der kan du også følge med på alle bidrag som kommer i løpet av denne måneden.
Temaet er som sagt poteter,
og det er valgt av Ina-Janine fra Mat På Bordet, som overtok stafettpinnen denne måneden.
Mitt første bidrag er dagens frokost.
Vi hadde poteter igjen fra gårsdagens middag,
og da er det helt suverent å lage en deilig variant av pytt i panne til frokost.
Til 2 personer trenger du:
2-3 skiver godt bacon
olivenolje + smør
5-6 ferdigkokte poteter
(litt avhengig av størrelse)
1/2 rød paprika
ca 5 cm purreløk
salt og pepper
2 egg
en liten håndfull revet cheddar/mozzarella (Apetina)
cherrytomater etter ønske
litt fetaost
1/2 vårløk og/eller gressløk
ferskrevet parmesan
Stek baconet gyldent i en tørr stekepanne (evt i stekeovnen), og legg til side.
Ha litt ekstra olje og en klatt smør i stekepanna.
Skrell og skjær potetene i små terninger, og stek de på middels varme til de begynner brunes.
Vend forsiktig på dem innimellom.
Skjær paprika i terninger, og strimle purreløken, og ha oppi sammen med potetene.
Krydre med salt og pepper, og la surre noen minutter.
Lag to «groper» blant grønnsakene, og knekk eggene oppi.
Skru varmen litt ned, og strø litt revet ost over.
Ha cherrytomater oppi, og bryt noen biter fetaost over.
La surre til eggene er ferdige,
klipp så opp vårløk, gressløk og det ferdigstekte baconet, og strø over.
Ha ferskrevet parmesan over, og voilà – klar, ferdig, spis!
Kan fint nytes alene, men det er også godt med med nystekte rundstykker på si’.
Håper det smaker!
Vil du se flere potetoppskrifter?
Følg med på matbloggene denne måneden! Her er noen som allerede er lagt ut:
– Potetcookies hos Idéfull
– Raggmunkar, svenske potetpannekaker hos Analiza Gonzales
– Middelhavsinspirert potetstappe hos Aichas Mat
– Gnocchi med en vri hos Kjøkkenmagi
– Røstipoteter hos Sunnere Alternativ
– Raspeball fra Grys Kjøkkenskriverier
– 3 variasjoner over potet hos Bord for to
– Ovnbakte poteter med timian hos Mat På Bordet
– Potetkaker fra My Nordic Kitchen
Med litt forberedelser på forhånd, blir dette også finfin turmat på primusen. |
Herlig mat:)
Ja, jeg er veldig glad i dette i all sin enkelhet! 🙂