Sashimisalat med soyadressing

Jeg elsker sushi!
Da jeg ikke tåler tilberedt fisk, var det stooor lykke å finne ut at jeg tåler, og liker, rå fisk!
Vel, jeg er ingen racer på å lage sushi selv, og å bestille take-away to ganger i uka er ikke et alternativ for vår del, så da er denne sashimisalaten helt superb. 
Den er latterlig enkel å lage, og veldig lett å like!
Om du vil gjøre det helt enkelt, kjøper du f.eks. ferdig sushiris og ferdig salatblanding. 
Helt perfekt, spør du meg. 🙂 
Ris, f.eks sushiris eller jasminris
Lag en grønn salat etter ønske
 2-3 stilker vårløk eller 1/4 rødløk, finhakket
en håndfull pinjekjerner, gjerne ristet på tørr panne
1 avokado i biter
saften av lime
agurk i strimler
rå laks i tynne skiver (100-150 g pr pers)
(mango er veldig godt til, her var det tomt i dag)
Kok risen etter anvisningen på pakken, og la avkjøle.
Bland salaten, ha i vårløk, pinjekjerner, avokado og agurk.
 (Press limesaft over avokadoen, så holder den seg frisk og grønn i fargen.)
Ha lakseskivene over salaten, eller servér dem ved siden av. 
Soyadressing til 2 personer:
4 ss soyasaus
saften av 1/2 lime (ca 2 ss)
1 – 1,5 ts brunt sukker
1 ss chiliolje
 1/2 fersk chili, evt. en knivsodd chilipulver
ca 1/2 fedd revet hvitløk
ca 1/2 ts ferskrevet ingefær
Bland alt sammen i en skål, og smak til med evt mer sukker, lime eller chili. 
La gjerne stå en halvtimes tid før servering sånn at smakene får sette seg. 
 Jeg er veldig glad i sterke smaker, og denne dressingen er det litt futt i. 
Om det ikke er helt i din gate, kutter du ut chilipulveret, og tilsetter chiliolje litt etter litt. Smak deg fram. 
Bland salaten med risen og laksen og hell dressingen over, eller servér som på bildet, litt hver for seg. 
Godt er det uansett. 
Håper det smaker. 🙂 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.