Denne blomkållasagnen er suuupergod,
og skikkelig mettende!
Jeg har laget den gluten- og laktosefri, men her bytter du enkelt ut til vanlig pasta og fløte.
Og, det geniale:
Om du plutselig skulle få lyst på bare blomkålsuppe,
så har du en knallgod kremet variant i sausen.
Spis den som den er, gjerne toppet med sopp, bacon og trøffelolje.
Men altså…jeg anbefaler denne lasagnevarianten!
Den er himla god!
Gjør 4 voksne godt mette.
ca 2 ss smør + 2 ss olivenolje
1/2 løk
4 store fedd hvitløk
7,5 dl vann
2 ss kyllingfond
(Maggi sin økologiske på flaske er både gluten- og laktosefri)
6-700 g blomkål
50 g parmesan, ferskrevet
1 dl matfløte (laktosefri)
(spe evt med mer)
1/2 ts malt muskatnøtt
2/3 ts hvit pepper
en klype salt
—
olivenolje
200 g godt bacon, skjært i terninger
3-4 store champignon
(og/eller noen håndfuller kantareller)
en god klype pepper
1 ts timian
(NB: Hold av ca 1/3 sopp og bacon til å toppe lasagnen med etter steking.)
—
glutenfrie pastaplater
revet ost
—
basilikum
—
trøffelolje til servering
—
Finn frem en stor gryte, og ha oppi smør og olje.
Finhakk løk og hvitløk.
Ha løken oppi gryta, og la surre på middels varme til den er blank.
Tilsett hvitløken, la surre med ett minutts tid. Den skal IKKE ta farge.
Ha vann og kyllingfond oppi, og la koke opp.
Skjær blomkålen i mindre buketter, og ha oppi vannet.
La koke i 10-15 minutter.
Ha fløte og revet parmesan oppi når blomkålen er myk.
Ta gryten av platen, og bruk en stavmikser til å kjøre suppen helt glatt.
Om den blir veldig tykk, sper du med litt mer fløte, men den skal være litt fyldig.
Ha muskatnøtt, pepper og litt salt i, rør det godt inn.
Smak evt til med mer.
Sett til side.
—
Ha olivenolje i en stekepanne, og stek baconet til det er gyldent.
Ha det over i en skål med litt tørkerull, og la det få renne av seg.
Skjær soppen i mindre biter, og stek dem gyldne i fettet etter baconet.
Krydre med pepper og timian mot slutten av steketiden.
Sett til side.
Tilbered pastaplatene etter anvisning på pakken. Noen må forkokes.
—
Finn fram en ildfast form, og begynn med et lag blomkålsaus.
Legg 3 pastaplater på, og et nytt lag saus.
Strø over litt bacon og sopp, og legg et nytt lag pastaplater.
Et lag saus til, sopp og bacon, pastaplater.
Ha resten av sausen oppa platene, og strø revet ost over, gjerne mozzarella og/eller cheddar.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 35 minutter.
Jeg setter grillelementet på de siste minuttene for å få en fin farge på toppen.
La hvile i 10 minutter, og strø resten av soppen og baconet over lasagnen.
Finhakk noen ferske basilikumblader og strø over, avslutt med ferskrevet parmesan.
Også, prikken over i’en:
Toppes med trøffelolje ved servering!
Håper det smaker!
(NB! Om du har melkeallergi vil du ikke tåle denne.
Jeg har intoleranse for melk og gluten, og tåler dermed litt.)