Søtpotetsuppe med torsk og bacon er en stor favoritt i heimen.
Sååå godt! Og mettende! Og sunt!
Sååå godt! Og mettende! Og sunt!
Ser du, tre gode grunner til å lage denne herligheten.
Denne gangen har jeg servert suppen med pannestekt torsk og
sprøstekt bacon,
en fantastisk god match.
Du kan selvfølgelig servere bare suppen som den er også, gjerne med hjemmelagde krutonger til.
Snaddergodt!
Til 4 sultne personer:
olivenolje
ca 700 g søtpotet
2 gulrøtter
2-3 fedd hvitløk
1 rødløk
1 l vann
1 Maggi FondCup grønnsaker/evt økologisk grønnsaksfond
1/3 ts revet muskatnøtt
1 ts karri
saften av ca 1/2 lime
salt og pepper
0,5 dl fløte
—
ca 400 g torskefilet (uten skinn)
salt og pepper
chiliflak
olivenolje
smør
—
bacon etter ønske
—
Sett ovnen på 200 grader.
Del søtpoteten(e) i to på langs, og pensle snittflaten med olivenolje.
Legg på et stekebrett kledd med bakepapir.
Skrell rødløken og gulrøttene, del i to på, pensle med olivenolje.
Legg på stekebrettet sammen med hele, uskrelte hvitløksfedd.
La ovnsbake i ca 50 minutter, til grønnsaken er lett karamelliserte og søtpotetene myke.
La avkjøle litt.
Finn frem en gryte.
Skrap ut innmaten fra søtpotetene og hvitløksfeddene, og ha over i gryta sammen med løken
(ta gjerne bort det ytterste laget) og gulrøttene.
Hell på 1 l vann, og bruk en stavmikser til å kjøre alt helt glatt med.
Tilsett en FondCup.
La suppen koke opp på middels varme, og ha så i muskatnøtt og karri.
Smak til med limesaft, salt og pepper.
Avslutt med å røre inn fløten.
—
Del torsken i passe serveringsstykker.
Ha på salt, pepper og chiliflak.
Ha på salt, pepper og chiliflak.
Ha olivenolje i en stekepanne, og legg fiskestykkene med siden der skinnet har vært ned.
Stek på middels varme i 3-4 minutter.
Tilsett en klatt smør mot slutten av steketiden.
Snu fisken, og slå av plata. Nå skal den bare stå og godgjøre seg på ettervarmen.
—
Sprøstek baconet i stekepanne eller ovn.
—
Nå er middagen klar til servering!
Hell suppen over i skåler, legg et fiskestykke oppå, og topp det hele med sprøstekt bacon og en god olivenolje.
Om du er så heldig å ha L’Extraverte fra Oliviers & Co i hus, er den helt fabelaktig til,
men annen god olivenolje eller chiliolje er også et godt tips!
Håper det smaker!
Hej Ann Christin, så god denna soppan ser ut med våra MAGGI Fondcups! Får jag lov att länka din blogg till MAGGI Facebook så fler kan få ta del av ditt goda recept? Skriv gärna ett meddelande till mig på Facebook med din mejladress så snakkes vi 🙂
Ha en fin dag! Vänligen/ Anna – brand manager på MAGGI