Denne gulrotsuppen er virkelig god! Supergod!
Den grilllede paprikaen gir både sødme og fylde, og suppen i seg selv er helt nydelig.
Men når du topper den med halloumi, bacon og vårløk…
Ja, det er da det rett og slett blir så godt at jeg blir rent lykkelig!
Ta den med i en termos når du går ut på tur, eller invitér til lunsj i hagen og varm den over bålpanna.
Del den gjerne med noen du setter pris på, gode smaker skal nemlig deles! 🙂
Denne oppskriften er nok til 4 personer.
olivenolje
150 g godt bacon
750 g gulrot
1/2 rødløk
2-3 fedd hvitløk
Skjær baconet i terninger, og ha i en gryte sammen olivenolje. Stek på middels varme til baconet er gyldent, legg så til side på et fat dekket med tørkerull. (Baconet skal brukes som topping på suppen.)
La baconfettet være i gryta.
Skjær gulrot, rødløk og hvitløk i mindre biter, og ha oppi samme gryte som du stekte baconet i.
La surre på middels varme i 10-15 minutter.
2 stk grillet paprika fra glass
ca 1/3 ts (røkt) salt
ca 1/3 ts nykvernet pepper
1/2 ts paprikapulver
7,5 dl vann
1,5 Maggi FondCup kyllingbuljong
0,5 dl matfløte
Ta 2 stk grillet paprika opp av glasset, og klapp litt av laken bort med tørkerull. Skjær i litt mindre biter, og ha i gryta.
Tilsett salt, pepper og paprikapulver, og bland alt godt sammen.
Ha oppi vann og kyllingbuljongen, og kok opp. Sett på lokk, og la småkoke i i 20-25 minutter, til gulrøttene er møre.
Trekk gryta til side, og kjør suppen helt glatt med en stavmikser. Tilsett fløten, og rør den godt inn.
Smak evt til suppen med mer krydder.
Topping:
Baconet du stekte til å begynne med
olivenolje
olivenolje
125 g halloumi
3 vårløkFinn fram en grillpanne, evt. en vanlig stekepanne.
Skjær osten i strimler, pensle den med olivenolje, og legg på en varm grillpanne.
Snu etter ca 30 sekunder, osten skal da ha fått en gyldent mønster på stekeflaten.
Skjær vårløken i biter på 4-5 cm, jeg foretrekker å bruke det grønne.
Pensle med olje, og la også vårløken få noen sekunder på grillpanna.
Servér suppen med den gode toppingen, suppeblingser og risle gjerne over chiliolje.
Nå er det bare å kose seg! 😀
3 vårløkFinn fram en grillpanne, evt. en vanlig stekepanne.
Skjær osten i strimler, pensle den med olivenolje, og legg på en varm grillpanne.
Snu etter ca 30 sekunder, osten skal da ha fått en gyldent mønster på stekeflaten.
Skjær vårløken i biter på 4-5 cm, jeg foretrekker å bruke det grønne.
Pensle med olje, og la også vårløken få noen sekunder på grillpanna.
Servér suppen med den gode toppingen, suppeblingser og risle gjerne over chiliolje.
Nå er det bare å kose seg! 😀
Kjempegod suppe, med mange muligheter for improvisasjon 👍😊