Paibåter

Jeg tyr ofte til pai når jeg ikke helt vet hva jeg skal ha til middag eller lunsj.
Det er en super måte å bruke opp litt smådvaske grønnsaker og påleggs-/kjøttrester på.
Disse båtpaiene lager jeg med «tacobåtene» til Old El Paso, Stand ‘N’ Stuff,
og om man vil, kan hver og en få bestemme hvilket fyll de vil ha inni.
Her har jeg brukt skinke og en mildt krydret pølse,
bruk gjerne grønnsaker etter hva du har i kjøleskapet.
Eller hva med å lage tacopai  i porsjonsstørrelser?
Finfine å ha med i tursekken og matpakken.
Denne oppskriften fyller 5 båter.
5 «tacobåter»
ca 150-200 g skinke og/eller pølse
(her brukte jeg vanlig kokt skinke og Spicy Spanish, pølser fra Coop)
1 finstrimlet vårløk, kun det grønne
litt finhakket paprika
3 egg
1/2 boks lettrømme eller mager kesam
3 ss melk
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1 ss tørket gressløk
1/3 ts muskatnøtt
1/3 ts pepper
en klype salt
2 dl revet ost
(jeg bruker cheddar- og mozzarellablandingen fra Apetina)
Sett båtene på et rist kledd med bakepapir.
Skjær skinke, pølse, vårløk og paprika i mindre biter, og fordel oppi båtene.
Finn fram en bolle, og visp sammen egg, lettrømme og melk.
Tilsett finhakket hvitløk og krydder, og bland alt godt.
Rør inn revet ost.
Hell eggeblandingen over hver båt,
og stek på midterste rille på 200 grader i ca 25 minutter.
Jeg pleier å legge et bakepapir over båtene etter ca halvgått tid,
for å unngå at skorpen på båtene blir for mørk.
La hvile i 5 minutter før servering.
Super mat i farta, håper det smaker!
(Spiser du den ikke i farta, er det godt med en grønn salat til.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.