Pastapizza

Dette er genial restemat!
Utrolig lettlaget, og såååå godt!
Når vi har mye pastarester fra gårsdagens middag, blir det pastapizza i heimen.
«Bunnen» er pasta som blandes i en eggeblanding som er nokså lik den jeg bruker til carbonara,
og legges i et tynt lag i en langpanne.
En favoritt hos ungene,
men jeg har aldri møtt en voksen som ikke har likt det, heller… 😉
Metter 4-5 personer.
«Bunnen:»
ca 500-600 g ferdig kokt pasta
4 egg
2 ss fløte eller melk
2 fedd hvitløk
1 ts tørket timian
ca 1 ts nykvernet pepper
en klype salt
35-40 g ferskrevet parmesan
en håndfull revet ost
Toppingen:
 
400 g karbonadedeig
ca 350-400 g tomatsaus, bruk favoritten din
(jeg kan anbefale denne knallgode kjøttsausen)
evt. grønnsaker etter ønske
ost til topping,
gjerne en cheddar/mozzarellablanding
pepperoni
Begynn med å steke karbonadedeigen, og bland inn tomatsausen du vil bruke.
Om du har grønnsaker du vil bruke, stek dem gjerne sammen med kjøttet.
Sett til side.
Finn fram en stor bolle, og visp sammen eggene og fløten.
Finhakk hvitløken, og ha oppi eggeblandingen sammen med
timian, pepper, salt og parmesan.
Visp alt godt sammen, og ha den ferdigkokte pastaen oppi.
Bland godt.
Kle en langpanne (ca 40×30) med bakepapir, og hell pastablandingen over.
Bruk en skje til å bre den godt ut mot kantene.
Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter, til du ser eggestanden har satt seg litt.
Ta formen ut,
og bre tomatsausen over «bunnen», akkurat som du gjør på en vanlig pizza.
Ha et par håndfuller revet ost over,
og avslutt med noen skiver pepperoni.
Sett forma tilbake i ovnen (midterste rille),
og stek i nye 20 minutter, til osten er gylden.
La hvile i minst 5 minutter før servering.
Toppes med en god olivenolje, og ha gjerne en grønn salat eller avokado til.
Suuuupergod restemat!
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.