En enkel og lettlaget linsegryte med masse gode smaker.
Super hverdagsmat,
og en finfin måte å bruke opp litt kjøleskaprester på.
Denne metter godt og lenge,
og er nok til 4-5 sultne personer.
olivenolje
ca 250 g chorizo
1 liten løk, finhakket
2 store gulrøtter, i terninger
4 poteter, i terninger
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts spisskummen
1 ts tørket timian
2 ts tørket oregano
2 ts tørket gressløk
1 ts paprikapulver
2 ts røkt paprikapulver
2 bokser knuste tomater (2 x 400 g)
3 ts tomatpuré
4 dl røde linser (tørre)
12 dl vann
2 ss økologisk kyllingfond (Maggi)
—
ca 1,25 dl ferskrevet parmesan
ca 200 g ferdig stekt kylling
salt og pepper
Fjern skinnet på chorizoen, og skjær den i mindre biter.
Ha en klunk olivenolje i en gryte, stek chorizoen på middels varme til den er gylden.
Ta den ut av gryten og legg til side.
La oljen/fettet være igjen i gryten, og ha løk, gulrøtter og poteter oppi. Stek til løken er blank.
Tilsett hvitløken og alle krydderne, og la det småsurre i ca ett minutt.
Ha tomatene og tomatpureen oppi gryten, og bland alt godt sammen.
Skyll linsene, ha dem over i gryten, og tilsett vannet og kyllingfonden.
Ha den stekte chorizoen tilbake i gryten.
Ha den stekte chorizoen tilbake i gryten.
Rør alt godt sammen, kok opp, og la småkoke i ca en time. Rør om innimellom.
(Jeg har på lokk den siste halvtimen.)
Når gryten er ferdigkokt, rører du inn revet parmesan og kyllingkjøtt, og smaker til med salt og pepper.
Toppes gjerne med en god olivenolje evt. chiliolje om du vil ha litt mer sting i smaken.
Minstemann på 5 år spiser denne med en klatt rømme på si’.
Minstemann er den første til å forsyne seg. |
Håper det smaker!