Bli-frisk-suppe med rotgrønnsaker, pølse og cheddar

Denne suppen er superenkel, veldig barnevennlig og KNALLGOD!
Mild, men likevel fyldig og deilig på smak, og den både metter og varmer. 
Hvorfor den heter «Bli-frisk-suppe»?
Fordi minstemann var syk, og ikke hadde lyst på noe som helst å spise.
 Jeg lagde denne suppen litt etter hva vi hadde i kjøleskapet, og fortalte at den ville hjelpe til å gjøre kroppen frisk. Og jammen santen… 😉 
Den slo iallfall veldig an!
Servér den gjerne med hjemmelagde krutonger
og har du turplaner er den finfin å ha med i en stor termos. 
Nydelig suppe som både barn og voksne kommer til å elske!
olivenolje
4 store poteter
1 stor pastinakk (eller 2 små)
3 gulrøtter
1 fedd hvitløk
4 dl vann
1 kylling fondcup fra Maggi
1 dl mais (bruk resten av boksen til topping)
1/2 dl melk
3 dl melk
1 dl fløte
400-500 g pølse
ca 50 g (hvit) cheddar
2 ts tørket gressløk
ca 1/2 ts Dijonsennep (smak til)
salt og (hvit) pepper
Topping: 
Mais
Gressløkolje
(Jeg bruker Sibirgressløkolje fra Nordlysmat, den er heeelt nydelig og anbefales varmt!)
en klype urtesalt eller nykvernet pepper om ønskelig
Skrell og skjær poteter, pastinakk og gulrøtter i terninger.
Finhakk et fedd hvitløk. 
Ha alt oppi en gryte sammen med olivenolje, og stek på middels varme i ca 5 minutter mens du rører. 
Ha oppi vannet og en fondcup, og rør godt om. 
Skyll 1 dl mais og ha oppi et høyt beger e.l. sammen med 1/2 dl melk. Bruk en stavmikser til å lage en fin mos. Hell over i gryta, rør godt og kok opp. 
Legg på lokk, og la småkoke i 15-20 minutter, til grønnsakene er blitt møre. 
Ta av lokket, senk varmen litt, og tilsett melk og fløte. 
Skjær pølsene i biter, og ha oppi gryten sammen med revet cheddar, tørket gressløk og dijonsennepen. Rør godt sammen, og la koke opp igjen på svak varme. Rør jevnlig. 
Om du ønsker en skarpere smak, tilsetter du mer sennep. 
Smak til med salt og pepper. 
Toppes med resten av maisen, krutonger og en god gressløkolje til servering. 
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.