Det er hverdagsluksus å kunne gå ut og hente fersk gressløk fra egen hage!
Dette gressløksmøret lages ofte her hjemme hos oss,
da det er blitt en stooor favoritt hos minstemann på 4,5 år.
Det er helt umulig å spise grillet mais uten gressløksmør, mener han,
og det er også en gjenganger til (grillet) kjøtt, fisk og pasta med parmesan.
100 g godt smør, romtemperert
10-12 strå fersk gressløk
1/2 ts peppermix
ca 1/4 ts chiliflak
(smak og behag, øk mengden for mer «sting», dette er en barnevennlig variant)
en klype tørket timian
(Jeg elsker timian og bruker det støtt og stadig. Kan utelates.)
Jeg gjør dette helt enkelt:
Det romtemperte smøret has i en skål sammen med
finhakket gressløk og resten av krydderet.
Bruk en gaffel til å røre alt godt sammen.
Ha blandingen over i en liten skål, eller legg det på matpapir og rull det sammen til en pølse.
Sistnevnte gjør jeg hvis jeg lager en stor porsjon og fryser ned.
Da er det lett å ta ut og skjære skiver av.
Smøret holder seg i kjøleskap i minst 2 uker.
Har du andre urter i hagen din? Prøv deg fram på smør med ulike smaksvarianter.