Det er lenge mellom hver gang jeg spiser et skikkelig biffmåltid,
men herlighet så godt jeg synes det er!
Denne superenkle soppsausen (4 pers) er knallgod til både lyst og rødt kjøtt,
og vårløken kan fint byttes ut med vanlig løk om du foretrekker det.
Her servert med helgrillet ytrefilet og ovnsstekte poteter med bacon og urter.
Snadder!
Snadder!
ca 2 ss smør og 3 ss olivenolje til steking
6-7 sopp (f.eks. champignon)
3/4 ts peppermix
(jeg bruker en fra O&Co)
1 stilk vårløk
3 dl kremfløte
1 ts økologisk kyllingfond (Maggi)
1 ts Worcestersaus
1 ss smør
vellagret balsamico
evt salt
Smelt olje og smør på middels varme i en stekepanne.
Skjær soppen og vårløk i skiver, strø på pepper og stek til soppen er gylden.
Hell over fløte, fond og Worcestersaus, og la småputre i 4-5 minutter.
Trekk av platen, rør inn smør, og smak til med balsamico og evt litt salt.
Sånn! Ferdig soppsaus på 10 minutter.
Håper det smaker!