Torskeform med søtpotetmos

En skikkelig snaddergod middag som ikke tar altfor lang tid, spesielt ikke om du tilbereder søtpotetmosen dagen i forveien, og oppbevarer den i kjøleskapet
Jeg har brukt torsk her, men du kan fint variere med fisk etter eget ønske. 
Laks er veldig godt til!
Denne oppskriften metter 4-5 sultne munner.
Ca 1 kg søtpotet
olivenolje
Del søtpotetene i to, og pensle snittflaten med olivenolje.
Legg dem med snittflaten ned på en bakepapirkledd stekeplate.
Stekes på 200 grader i ca 50 minutter (litt avhengig av størrelsen). La avkjøle i 5 minutter før du skraper ut innholdet i hver halvdel, og har det over i en bolle.
Tilsett så
ca 120 g finrevet cheddar
50 g ekte smør, delt i mindre biter
0,5 – 1 dl fersk gressløk/vårløk, finhakket
0,5 ts revet muskatnøtt
2 egg
salt og pepper
Ha ingrediensene i mens søtpotetmassen enda er varm, på den måten smelter osten og smøret fint inn. Ha i eggene til slutt, og rør godt. 
Smak til med salt og pepper.
Ha mosen over i en ildfast form, og sett til side.
ca 150 g bacon eller chorizo
 600-800 g torskefilet
en håndfull pinjekjerner
litt finhakket gressløk
evt litt ekstra revet cheddar
Skjær baconet i mindre biter, og stek det på stekepanne til det er gyllent.
Ha baconet over i en skål, la fettet være igjen i stekepannen. Stek torskefileten med skinnsiden ned på medium varme i ca 2 minutter. Legg så fiskestykkene med skinnsiden ned oppå søtpotetmosen.
Strø over det stekte baconet, pinjekjerner, gressløk og evt litt ekstra cheddar.
Stekes i 10-15 minutter på 200 grader.
Servér gjerne med en salat på si’. 
Håper det smaker! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.