40-årsrull med jordbær, pistasjkrem og vaniljekesam

Jeg har bursdag i dag, 
og hadde egentlig bestemt meg for at i år, da skulle andre få lage kake til MEG. 
Men så klødde det litt i fingrene da, 
og denne rullekaken er så fort gjort å lage at det bare er gøy!
Det fine med rullekaker er dessuten at du kan fylle den med omtrent hva du vil. 
Her er min «40-årsrull», syndig god!
4 egg
100 g sukker
ca 100 g speltmel
1/4 ts bakepulver
sukker til strø
ca 2/3 boks vaniljekesam
jordbær 
evt. andre bær etter ønske
2/3 glass pistasjkrem (O&Co)
ca 50 g pistasjnøtter
Pisk eggedosis av sukker og egg.
Sikt i speltmel og bakepulver, og bruk en slikkepott til å blande det hele forsiktig sammen.
Hell røren på et stekebrett med bakepapir, og stryk den ut.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter.
Følg med, kaken må ikke bli for mørk. 
Ha et bakepapir på benken, og strø over sukker.
Hvelv kaka oppå, og trekk papiret forsiktig av bunnen på kaka.
Legg det løst over igjen, og dekk med et vått kjøkkenhåndkle.
La avkjøle.
Smør vaniljekesam over kaken, og ha ca halvparten av pistasjkremen oppå.
(Det kan være lurt å sette pistasjkremen i et varmt vannbad noen minutter først,
da blir den lettere å jobbe med)
Skjær jordbærene  i skiver, og fordel over kaken. 
Finhakk pistasjnøttene og strø på.
Rull forsiktig sammen. 
Risle litt av pistasjkremen over rullekaken, og pynt med jordbær og hakkede nøtter. 
 Sett kaldt til servering. 
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.