Saftige minisnurrer med karamellisert løk, fetoast og spekeskinke.

En av mine store favoritter blant pizza, er min kjøttfrie
Her har jeg tatt med meg alle de ingrediensene,
plusset på en annen favoritt, nemlig spekeskinke,
og rullet det sammen i butterdeig.
Superenkle, supergode, saftige små munnfuller!
Perfekt til tapasbordet, venninnekvelder, gjengen som samles foran fotballkampen,
eller ha dem i matboksen.
Jeg spiser dem gjerne rett fra ovnen, selv. (Noen fordeler må kokken ha…)
Denne oppskriften gir ca 18-20 små munnfuller.
4 frosne butterdeigsplater
2 store rødløk
2 fedd hvitløk
2 ts smør
olivenolje
en klype salt
(litt vann)
1 ts brunt sukker
(balsamico)

5-6 skiver god spekeskinke
(jeg bruker langtidsmodnet fra Stranda)
ca 100 fetaost i blokk
(evt. mengde etter eget ønske)
1-2 stilker rosmarin, kun bladene

1 pisket egg, til pensling 

La butterdeigplatene tine i 15-20 minutter før du legger to og to oppå hverandre,
og kjevler de ut til to rektangler.Rens løken og skjær den i tynne skiver.
Finhakk hvitløken.
Bland smør og olivenolje i en stor stekepanne,
og stek løk og hvitløk på medium varme i ca 15 min.
Ha over en klype salt og stek videre i 10 min. Blir det veldig tørt, tilsetter du litt vann.
Tilsett sukker, og stek videre i ca 10 minutter til.
Jeg liker å tilsette en god dæsj lagret balsamico mot slutten, men dette kan utelates.

La avkjøle litt, før du fordeler løken utover leivene med butterdeig.
La det være ca 1 cm igjen uten fyll på langsiden lengst fra deg, pensle denne med egg.

Skjær spekeskinken i mindre biter,
og strø over sammen med revet fetaost.
Avslutt med rosmarinbladene.

Rull sammen fra langsiden, og pass på at skjøten blir liggende ned mot benkeplaten.
Skjær i skiver på 1,5-2 cm, pensle dem, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, litt avhengig av tykkelsen.
Følg med, de er ferdige når de har «puffet» seg opp og er lett gyldne.

Ha gjerne litt ekstra rosmarin over før servering.
Håper det smaker!

(Disse er best samme dag som de lages.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.