En lettlaget, smakfull og barnevennlig pizzasaus.
Denne porsjonen rekker til minst 6 store pizza, og er super å fryse ned i porsjonsbeger.
Vil du ha mer «omf», tilsetter du finhakket chili sammen med tomatene,
vil du ha den rundere, tilsett litt sukker.
olivenolje
3 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1/2 pepperonisnack (Grilstad) eller litt skivet pepperoni
1 squash
2 bokser Mutti Polpa
salt og pepper
1 ss vellagret balsamico (kan sløyfes)
en håndfull fersk basilikum
ca 1 ss ferske timianblader
ca 0,5 dl god olivenolje
Finn fram en gryte, gjerne en emaljert jerngryte, og ha olivenolje oppi.
Finhakk hvitløk og løk,
skjær pepperonisnacken i små terninger,
og la surre i oljen på middels varme til løken begynner bli blank.
Riv squashen på et rivjern, og legg den over i en skål.
Ha litt salt over, og la stå 10-15 minutter.
Bruk hendene og klem væsken ut av den revne squashen, ha den så over i gryten.
La surre med i ett minutts tid.
Hell tomatene over, og ha en liten klype salt og pepper, pluss balsamico, oppi.
La koke i ca 1,5 time under lokk, rør om innimellom.
Trekk gryten av platen, og bruk en stavmikser til å kjøre sausen helt glatt.
Finhakk basilikum, og rør inn i sausen sammen med blader av fersk timian.
Hell olivenolje oppi, og rør den godt inn i sausen.
Smak evt. til med mer salt og pepper.
La avkjøle, og frys gjerne ned.
Deilig hjemmelaget pizzasaus. |
Håper det smaker!