Pizzasaus med squash

En lettlaget, smakfull og barnevennlig pizzasaus.
Denne porsjonen rekker til minst 6 store pizza, og er super å fryse ned i porsjonsbeger. 
Vil du ha mer «omf», tilsetter du finhakket chili sammen med tomatene, 
vil du ha den rundere, tilsett litt sukker. 
olivenolje
3 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1/2 pepperonisnack (Grilstad) eller litt skivet pepperoni
1 squash
2 bokser Mutti Polpa
salt og pepper
1 ss vellagret balsamico (kan sløyfes)
en håndfull fersk basilikum
ca 1 ss ferske timianblader
ca 0,5 dl god olivenolje
Finn fram en gryte, gjerne en emaljert jerngryte, og ha olivenolje oppi.
Finhakk hvitløk og løk, 
skjær pepperonisnacken i små terninger, 
og la surre i oljen på middels varme til løken begynner bli blank. 
Riv squashen på et rivjern, og legg den over i en skål. 
Ha litt salt over, og la stå 10-15 minutter. 
Bruk hendene og klem væsken ut av den revne squashen, ha den så over i gryten. 
La surre med i ett minutts tid.
Hell tomatene over, og ha en liten klype salt og pepper, pluss balsamico, oppi.
La koke i ca 1,5 time under lokk, rør om innimellom. 
Trekk gryten av platen, og bruk en stavmikser til å kjøre sausen helt glatt. 
Finhakk basilikum, og rør inn i sausen sammen med blader av fersk timian. 
Hell olivenolje oppi, og rør den godt inn i sausen.
Smak evt. til med mer salt og pepper. 
La avkjøle, og frys gjerne ned. 
Deilig hjemmelaget pizzasaus. 
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.