Eltefrie speltbrød med chiafrø og cottage cheese

Eltefrie brød er utrolig gøy å lage! Og enkelt!
Du fikser deigen på 5 minutter, også glemmer du den på kjøkkenbenken i minst 12 timer. 
Jeg lot denne stå i 15 timer, og brødene ble supersaftige, luftige og veldig gode! 
En ny favoritt i heimen. 
300 g siktet speltmel
 350 g sammalt speltmel
20 g chiafrø
50 g sesamfrø
2 toppede ss mager cottage cheese
1/2 ts salt
1/2 ts tørrgjær
 3-4 ss appelsinjuice eller ferskpresset sitronsaft
5 – 5,5 dl vann
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, tilsett vannet og bland det sammen med en slikkepott eller sleiv.
Deigen skal være ganske løs. Dekk bakebollen med plastfolie, og sett til heving på benken i 12-18 timer. 
Når deigen har stått lenge nok, legger du et bakeark på benken og strør godt med mel over. 
Hell deigen ut på arket. Bruk en slikkepott og «brett» deigen fra et hjørne mot et annet. Ha på litt mer mel om deigen er veldig klissete. Brett deigen til  den holder formen, del den så to, og hvelv hver del oppi en brødform som er dekket med bakepapir. 
Sett brødformene inni en plastpose (handlepose) og la heve på benken i to timer.
Sett ovnen på 230 grader. 
Når brødene er ferdig hevet, dekker du brødformene med alufolie, og sette dem inn i ovnen. La steke i 30 minutter, ta så av folien og sett temperaturen ned til 200 grader. Stek videre i ca 15 minutter. 
Hvelv brødene ut av formen, og la avkjøle på rist. 
Kan fint fryses. 
Håper det smaker!
Inspirasjon hentet fra den fine kokeboken «Eltefritt brød og himmelske kaker» av 
Ina-Janine Johansen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.