Vi hadde hjemmelaget kjøttpudding med denne
fantastiske paprikasausen til middag i dag.
Herlighet, noe så godt!
Prøv den også til kylling, grillmat, fisk og pasta, eller bruk den som base til en deilig gryterett!
Jeg er ganske bestemt på at det er lov å spise den med skje rett fra gryta også…
olivenolje
1/4 rødløk
1 fedd hvitløk, finhakket
2 store, grillede røde paprika fra glass
3 dl vann
1 Maggi FondCup kylling
2 dl laktosefri kremfløte
(bytt gjerne til vanlig, funker finfint!)
(bytt gjerne til vanlig, funker finfint!)
salt og pepper
(en liten klatt smør)
Finhakk rødløken, og ha oppi en kasserolle sammen med litt olivenolje.
La surre på middels varme til løken begynner bli blank.
Tilsett hvitløken, og la surre med et lite minutt.
Skyll laken av de to grillede paprikaene, og tørk dem lett med litt papir. Skjær dem i mindre biter, og ha oppi sammen med løk og hvitløk.
Tilsett vann og kyllingfond, og la småkoke i 10 minutter.
Trekk av platen, og kjør alt helt glatt med en stavmikser.
Rør fløten inn i sausen, og smak til med salt og pepper.
For en ekstra blank saus, pisk gjerne inn litt kaldt smør før servering.
Voilà, nyt en god saus!
Vil du heller lage grilla paprika selv, finner du enkel og grei framgangsmåte her.
Grillede paprika fås kjøpt f.eks. på Rema 1000. |
Oppskriften på kjøttpuddingen følger i morgen!
mmmm,den høres god ut, må prøves 🙂
Håper den faller i smak, jeg ELSKER den! 😀
Skikkelig god saus, hadde den til helgrillet kylling, ris og salat 😉
Skikkelig god saus. Hadde den til helgrillet kylling, ris og salat.