Mangosalat med chiliolje

Mangosalat er nyyyydelig å spise bare rett fra fatet,
en liten vitaminbombe nå på vinteren, dette!
Ikke bare ser den ut som solskinn og sommer, den smaker like varmt og godt!
Dette er også en favoritt på rekebordet her hjemme, og kan varmt anbefales til både laks, tapas, kylling, spekemat, taco, grillmat, koteletter, sashimi…for å nevne noe!
Mangosalat

Du trenger: 

1/3 rødløk
1/2 lime
1 stor mango
1 stilk vårløk
en klype urtesalt eller maldonsalt
3 ss chiliolje
3 ss mangoeddik

1/2 hakket rød chili (om ønskelig)
Ristede sesamfrø

Finhakk rødløk, legg i en stor skål og press over saften fra 1/2 lime. Rør rundt og sett til side.
Skjær mango i små terninger, eller bruk grønnsakskrelleren og lag lange remser.
Skjær vårløken i strimler.
Ha alt oppi skålen med rødløken, bland det forsiktig sammen.
Dryss en klype salt over.
Bland sammen chiliolje og mangoeddik i en liten kopp,
hell vinaigrette over salaten, og vend den forsiktig inn.
(Denne blandingen gir en ganske spicy salat, noe jeg liker veldig godt.
Ønsker du en mildere variant, holder du igjen på chilioljen.)

La gjerne stå og trekke en halvtimes tid før servering.

Toppes med ristede sesamfrø og hakket chili.

Har du ikke mangoeddik eller chiliolje?
Bytt det ut med en skvis lime, litt honning og en god olivenolje. Knallgodt det også.
NYT!

4 kommentarer om “Mangosalat med chiliolje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.