Fyldig grønnsakssuppe med kylling og bacon

Det er helt perfekt med en god suppe når frosten har gjort sitt inntog, 
og kroppen er litt hanglete.
Det er også perfekt med en god suppe når kjøleskapet har litt for mange 
småslappe grønnsaksrester som roper etter å brukes.
Og kanskje har du litt kyllingrester i frysen, og et stykke bacon som snart går ut på dato?
Det er isåfall også helt perfekt… 
Til 4 personer trenger du:
ca 150 g godt bacon
ca 1/2 rødløk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser hakkede tomater
7 dl vann
1 Maggi FondCup, kylling
2 ts tomatpuré
ca 1/2 ts tørket timian
1 stilk fersk rosmarin
4 mellomstore poteter
3 gulrøtter
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
ca 2 håndfuller strimlet grønnkål
pepper
strimlet, stekt kylling etter ønske, 
jeg bruker 200-300 g
Skjær baconet i små strimler/biter, og stek det i en gryte til det begynner ta farge. 
Ta det ut av gryten, og legg det på et fat dekket med noen ark tørkerull. 
Ha løken oppi gryta med baconfettet, og stek på middels varme i 5-6 minutter. 
Tilsett hvitløken, og la frese med et par minutter til. 
Ha oppi tomatene, vann, fond, tomatpuré, timian og en stilk rosmarin, og rør om. 
La koke under lokk på middels varme i ca 30 minutter.
Mens dette småkoker, skjærer du potet og gulrøtter i terninger, 
og strimler paprikaene og grønnkålen. 
Tilsett baconet, potet og gulrot når suppen har kokt en halvtime, og kok videre under lokk i 20-25 minutter. 
Tilslutt har du paprika og grønnkål i, 
og lar det småputre i noen minutter til.
Fisk ut rosmarinstilken, og smak til med pepper (og evt salt), 
og ha i den ferdigstekte kyllingen rett før servering. 
Toppes med ferskrevet parmesan og en god olivenolje, og ha gjerne hvitløksbrød til.
Chiliolje er forresten fantastisk oppå om du vil ha litt mer «omf»! 
Håper det smaker.
(Har du andre grønnsaker som roper i ditt kjøleskap? 
Her kan du bruke det du har, det meste funker i en grønnsakssuppe.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *