Vi har masse gressløk som vokser bak i hagen vår, og det er utrolig kjekt å ta ungene med og hente inn til diverse mat vi lager.
I dag hadde jeg og eldstemann på 6,5 år bestemt oss for å lage disse muffinsene.
En håndfull gressløk ble med inn, og fikk følge av sprøstekt spekeskinke og masse deilig ost.
Dette er muffins som metter godt, og passer like fint til frokost og kvelds som i matpakken eller til gjester. Her kan du bruke opp osterestene som ligger i kjøleskapet, og har du ikke spekeskinke, hvorfor ikke prøve med bacon eller vanlig skinke?
6 skiver spekeskinke
30 g smør
ca 0,5 dl fersk gressløk, finhakket
(ca halvparten om du bruker tørket)
(ca halvparten om du bruker tørket)
ca 4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 toppet ss sukker
2 egg
2,5 dl melk
2-2,5 dl revet ost
(jeg brukte ca 1,5 dl cheddar og 1 dl jarlsberg)
Legg skivene med spekeskinke på et brett med bakepapir, og stek på 200 grader i ca 5 minutter. De skal bli sprø, men ikke veldig mørke.
Ta ut og legg skivene på et fat dekket med tørkepapir. La avkjøle.
Smelt smøret i en liten kasserolle, ta av platen og bland inn finhakket gressløk. Sett til side for avkjøling.
Finn fram to boller. I den ene visper du sammen eggene og melken, i den andre blander du hvetemel, bakepulver og sukker.
Ha gressløksmøret over i bollen med eggeblandingen, og rør godt. Smuldre den sprøstekte spekeskinken, og ha den og osten over blandingen. Rør godt.
Hell så denne blandingen over i bollen med alt det tørre, og rør alt godt sammen til du har en jevn, litt tykk røre.
Finn frem muffinsformer, og sett dem gjerne i et muffinsbrett. Fyll muffinsformene 2/3 opp.
Stekes på 175 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne på toppen.
Bruker du amerikanske muffinsformer (sånne store), kan du plusse på ca 10 minutter på steketiden.
Avkjøl på rist.
Håper det smaker! 🙂