I denne søte førjulstid (like rundt hjørnet iallfall…)
serverer vi en litt annerledes kyllingvariant.
Visst høres det merkelig ut å dra julebaksten inn i middagen,
men den søte krydrete smaken passer finfint til den milde kyllingen.
Serveres gjerne med mandelpotetmos og en grønn salat på si’.
(Ja, jeg liker jordbær til også…)
Til 2 barn og 2 voksne:
olivenolje
3 kyllingfilet
ca 3 ts dijonsennep (alt etter smak og behag)
6 skiver brie
1 egg
ca 40 g pepperkaker
ca 20 g parmesan
salt og pepper
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form.
Skjær kyllingfiletene nesten gjennom fra midten og ut mot hver side, og brett ut slik at kyllingen blir tynnere og får større flate.
Ha 1 ts dijonsennep på hver filet, og smør den godt utover.
Legg to skiver brie på, krydre med litt salt og pepper, og rull så sammen.
Bruk en husholdningshyssing til å knyte rullen sånn at den holder formen, eller bruk små cocktailpinner/tannstikker til å feste endestykket med.
Knekk et egg i en skål, og visp det sammen med en gaffel.
Kjør parmesan og pepperkaker glatt med en stavmikser e.l.
Dypp kyllingrullen i egget, og deretter i peppekakeblandingen, og legg dem så i den ildfaste formen.
Krydre lett med salt og pepper.
Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 30 minutter.
Toppes gjerne med en mild og fruktig olivenolje ved servering.
Håper det smaker! 🙂