Denne salaten er en av mine store favoritter, og det er en real vitaminbombe på fat!
Her snakker vi vitaminer i fleng, vi har A-B-C-D-E-K for å nevne noen,
vi har minaraler som kalium, magnesium, kalsium, jern,
her er polyfenoler, kostfiber…ja, du skjønner!
Passer like godt til tapasbordet en hustrig høstkveld,
som på terrassen en sval sommerdag.
Flotte farger og gode smaker,
en innertier til både gjestebud eller sofakos!
Dette er et lett måltid for 2, eller en finfin liten forrett til 4.
1 pose babyspinat, eller annen grønn salat etter ønske
4 fiken, hver fiken deles i 4
ca 150 g bringebær
150-200 g god spekeskinke
en håndfull pinjekjerner
150-200 g god spekeskinke
en håndfull pinjekjerner
1 stilk rosmarin, finhakk bladene
Bringebærvinaigrette:
100 g bringebær
2 ss bringebæreddik
2 ss god extra virgin olivenolje
1 ts akasiehonning evt. lavendelhonning
salt og pepper
Først, riste pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er lett gyldne.
Fordel spinaten utover et fat, legg fikenbåtene og bringebærene oppå.
Ha spekeskinken på.
Avslutt med å strø pinjekjernene og rosmarinen oppå.
Fordel spinaten utover et fat, legg fikenbåtene og bringebærene oppå.
Ha spekeskinken på.
Avslutt med å strø pinjekjernene og rosmarinen oppå.
Bruk en gaffel og mos bærene godt.
Ha i eddik, olivenolje og honning, og rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Bruk en liten skje, og fordel vinaigretten over salaten.
Ha gjerne ferskrevet parmesan over, og servér med godt brød til.
Håper det smaker!