Når lysten på bacalao sier I DAG, og jeg ikke har tid å vente på utvanning av klippfisk…
Da er denne helt suveren!
Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift av Julie Ilona Balas på godt.no.
1 kg poteter
1 kg lettsalta torsk
2 store løk
7-8 fedd hvitløk
1 rød chili
1 rød chili
1 fennikel
3 bokser hermetiske tomater
2-3 ss tomatpuré
2 ss paprikapulver
1 glass grillet paprika
gode, sorte oliven
olivenolje
en goood klunk chiliolje ( ca 0,5 – 1 dl)
en goood klunk chiliolje ( ca 0,5 – 1 dl)
Kok potetene og avkjøl lett. Skjær dem i tynne skiver, du velger selv om du vil ha skallet på eller ikke.
Skjær løken i skiver, finhakk hvitløk og chili.
Ha godt med olivenolje i en gryte (bruk en som tåler å settes i ovnen), og surr løken til den er blank. Ha oppi hvitløk og chili, rør godt, og la surre videre.
Ha godt med olivenolje i en gryte (bruk en som tåler å settes i ovnen), og surr løken til den er blank. Ha oppi hvitløk og chili, rør godt, og la surre videre.
Skjær fennikelen i tynne skiver og ha i gryta.
Tilsett så paprikapulver, tomatpuré og de hermetiske tomatene. Kok opp.
Hell laken av paprikaen, og skjær den i tynne strimler.
Ha oppi gryta sammen med ønsket mengde oliven.
Ha oppi gryta sammen med ønsket mengde oliven.
La dette småkoke i en halvtimes tid.
Tilsett en gooood klunk olivenolje (Mantinea fra O&Co er finfin), jeg brukte nok minst 1 dl, og rør den inn. Tilsett chilioljen.
Del torsken i passende biter, og vend forsiktig inn i gryta sammen med potetene.
Del torsken i passende biter, og vend forsiktig inn i gryta sammen med potetene.
Sett lokk på, og sett inn i ovnen på 110 grader i 2 timer.
Gled deg!