Hjemmelagde krutonger. Lurt og lett!

Brødrester? 
Så bra, da kan du lage krutonger!
Knallgodt til supper eller salater, og en super måte å bruke opp gammelt og tørt brød på. 
Her i huset elsker vi disse, og de står seg godt i lufttette glass eller bokser i godt over en uke. Blir ofte spist opp lenge før den tid, da de er gode å bare spise som «knask» også…
Til ca 1/2 lyst og tørt brød bruker jeg
ca 1-1,5 dl hvitløksolje 
(brødet skal være godt dekket)
1 ts tørket timian
1/2-1 ts paprikapulver
1/2 ts grønt urtesalt (O&Co) evt. maldonsalt
Skjær brødet i skiver på ca 1 cm tykkelse, og del de så i terninger på ca 1×1 cm. 
Jeg setter så en brødpose oppi et litersmål eller en mugge, 
heller oljen oppi posen, og tilsetter krydderet. 
Ha brødterningene oppi posen og fjern den fra beholderen den står i. Lukk posen sånn at det er mye luft i den, og rist i vei! Olje og krydder skal fordeles jevnt over brødbitene. 
Hell dem så ut på en bakepapirkledd stekeplate, og spre dem utover. Det beste er om de ikke ligger oppå hverandre. 
Stekes på 175 grader i 15-20 minutter, til krutongene er blitt lett gyldne og sprø i overflaten. 
Har du ikke hvitløksolje kan du bruke en mild extra virgin olivenolje, og heller tilsette et fedd hvitløk, eller to. 
Her kan du selvfølgelig variere krydder etter smak og behag. 
La avkjøle før du evt. har dem over i beholder. 
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.