Hvit pizza med reinkjøtt, kantarell og karamellisert rødløk

En vilt god pizza!
Kombinasjonen av Snøfrisk, reinsdyrskav, bacon og kantareller…ja, den synes jeg er helt fantastisk.
Du vet når enkelte ting, musikk, lukter eller hendelser av og til gir deg et skikkelig deja vu? 
Vel, denne hvite pizzaen tar meg tilbake til barndommens mange høster hjemme på Andørja i nord. Jeg kan smake turene i marka, lukte den friske og kalde lufta, høre lyden av geitene som beitet, se for meg bærmarkene…ja, hadde jeg hatt multer ville jeg slengt dem oppå her også, faktisk!
Vel, vel…jeg får nøye med med en solbærkrem på si’!
Min hvite favorittpizza. 
Lag din vanlige pizzadeig, så tar du:
1 beger Snøfrisk med rødløk & timian
en klype peppermix 
ca 1/2 beger lettrømme (evt. kesam eller cr.fraîche)
litt revet ost om ønskelig
Rør Snøfrisk, rømme og peppermix godt sammen, og smør det over pizzabunnen. Strø evt litt revet ost over.
Karamellisert rødløk: 
2 rødløk
olivenolje og smør
en liten klype salt
(evt vann)
1 ts brunt sukker (hvitt kan også brukes)
balsamico om ønskelig
(her er spesielt kirsebærbalsamico veldig godt!)
Rens løken og skjær den i tynne skiver. 
Bland smør og olivenolje i en stor stekepanne, og stek løken på medium varme i 10 min, rør innimellom. Ha over en klype salt og stek videre i 10 min. Blir det veldig tørt, tilsetter du litt vann.
Tilsett sukker, og stek videre i 10 minutter til. Jeg liker å tilsette en god dæsj lagret balsamico mot slutten, men dette kan utelates. 
Fordel løken over pizzaen.

Ca 200 g reinsdyrskav (evt biffstrimler/lam)
ca 100 g bacon
olivenolje
ønsket mengde kantareller (og evt. champignon)
ca 1 ss ekte smør
ca 1/2 ts tørket timian
salt og pepper
(fersk gressløk)

Stek kjøttet og baconet på middels varme til det er mørt. Ha det over i en bolle, og la avkjøle litt.
Rens soppen, del den evt i mindre biter og stek i olivenolje på middels varme. La soppen surre noen minutter og tilsett så smør. Senk varmen. Vend soppen i det smeltede smøret, krydre med salt, pepper og timian.
Fordel kjøttet over pizzaen, og strø soppen over til slutt.
Nå er pizzaen klar for steking.

Klipp gjerne opp litt fersk gressløk og strø over pizzaen før servering, OG…
vil du imponere litt ekstra??

Topp den med solbærkrem:
(det er HIMLA godt!)


 2 ss lettrømme

2 ss solbærmarmelade
(evt. tyttebærsyltetøy, om du ikke har solbærmarmelade)
Ha lettrømme og solbærmarmelade i en liten skål, og rør det godt sammen. La gjerne stå en halvtimes tid før servering. 

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.