«Denne er kanongod», sa min mann da han smakte den.
Og det er den. En deilig søtsyrlig saft med en fantastisk fin farge.
Du trenger ingen saftpresse, en god gryte holder. 🙂
Vi foretrekker å blande den ut med Farris, men det er en smakssak, og du kan selvfølgelig heller bruke vann.
5 dl vann
350 g sukker
ca 1,5 dl ferskpresset limesaft
(ca 4-6 lime, avhengig av størrelsen)
ca 900 g røde stikkelsbær
(skylte, du trenger ikke rense dem, hurra!)
Hell vann og sukker i en gryte, og kok opp under omrøring.
Ha limesaft og stikkelsbær oppi sukkervannet, og la putre i ca 15 minutter, til bærene har sprukket opp.
Bruk en potetstapper e.l. for å mose eventuelle bær som ikke har sprukket.
La saften avkjøle i gryten, den kan gjerne stå til neste dag.
Sett en finmasket sil (bruk evt et klede) over en bolle eller mugge, og hell den avkjølte saften oppi sila. Bruk gjerne en slikkepott til å presse bærmassen mot sila, sånn at mest mulig av saften kommer ut.
Hell saften på steriliserte glass eller flasker, eller frys den ned i godt rengjorte melkekartonger.
Jeg fryser den også i isterningsbrett, da er det bare å ta opp noen biter og helle på vann eller Farris.
Vi bruker 2-3 deler Farris (både vanlig og med lime) til 1 del saft. Dette er smak og behag, bruk mer eller mindre alt etter hva du liker. En skive lime og isbiter er også godt!
Håper det smaker!