Lasagne med reinskav

Dette er sånt som skjer
når en nordlending kokkelerer italiensk.
Det tar litt tid, men jeg synes det er verdt det. 
Tomatsausen og kjøttet kan du fint forberede dagen før, så er over halve jobben gjort.
Med denne metter du 4-5 personer. 

olivenolje
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
en klype pepper
en stilk rosmarin
2 laurbærblad
2 x 400 g bx med cherrytomater
———-
400 g reinskav
ca 100 g bacon
pepper
———-
50 g smør
50 g mel
6 dl melk
ca 80 g ferskrevet parmesan
en klype muskat
salt og pepper
1/2 ts timian, tørket (kan utelates)
———-
lasagneplater
———-
parmesan
mozzarella
———-
Finhakk hvitløk og gulrot, og ha i en gryte sammen med litt pepper og olivenolje. Fres på medium varme til hvitløken begynner ta farge. Tilsett så rosmarinen, laurbærblad og tomatene.
La småkoke under lokk på lav varme i ca en time. 
La reinskavet tine litt før du tar det ut av posen. Skjær skavet i enda mindre biter. (Jeg finhakker det, veldig lett å gjøre mens det ennå er litt frossent.)
Skjær baconet også i mindre biter, og stek på høy varme sammen med skavet. Stek gjerne i to omganger. Sett til side.
Når tomatene har kokt i en time, tilsetter du det stekte kjøttet. Om du synes sausen virker for tykk, kan du tilsette litt vann. 
Kok sausen i en time til. 
Når den er ferdig, fjerner du rosmarinen og laurbærbladene. 
Finn fram en ny gryte. 
Smelt smøret, tilsett melet og rør godt. Ha i litt melk om gangen, og rør jevnt og trutt. Tilsett mer melk hver gang det begynner koke opp. Når alt av melk er i, lar du sausen småkoke i et-par minutter. 
Trekk gryten til sides, og ha i parmesanen. Visp den godt inn. Smak til med muskat, salt, pepper og tørket timian. 
Sausen skal være ganske tykk. 
Finn fram en ildfast form. 
Ha litt olje i bunnen av forma, og begynn med et lag kjøttsaus. Ha så på lasagneplater, kjøttsaus, hvit saus, lasagneplater…gjenta sånn at du får tre lag med plater. 
Avslutt med hvit saus toppet med litt revet parmesan og mozzarella. 
(Ha gjerne noen rosmarinblader og en god olivenolje på også.)
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter. 
La hvile i 10 minutter før servering. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.