Crispy rotgrønnsaker med smak av Italia

Nydelig alene, eller knallgodt tilbehør til både grillmat, kjøtt og fisk.
Her kan du variere grønnsakene etter ønske, jeg brukte det som var i kjøleskapet
akkurat i dag. 
Denne porsjonen er godt tilbehør til 4 voksne.
4-5 gulrøtter
4-5 mellomstore poteter
1/2 kålrabi
olivenolje
30-40 g skåldete mandler
2 fedd hvitløk
8-10 stk soltørkede tomater (ikke i olje)
ca 1/2 dl knust kavring/knekkebrød/griljermel
 30-40 g parmesan
salt og pepper
Skrell potet, gulrot og kålrabi, og del i staver. 
Kok opp en kasserolle med lettsaltet vann, og kok grønnsakene i ca 5 minutter. 
Ha bakepapir i en ildfast form, og legg så grønnsakene over når de er ferdigkokte. 
Risle over godt med olivenolje, og bland. 
Ha mandlene over i en kasserolle med kokende vann, og la dem ligge et par minutter. 
Legg dem så over i et kjøkkenhåndkle, og gni skallet av. 
Ha mandlene over i en food processor/blender. 
Skrell og del hvitløksfeddene,  og ha oppi blenderen sammen med
halvtørkede tomater, kavring, og parmesan.
Kjør til en jevn masse, og hell alt over grønnsakene.
Bland godt!
Avslutt med å risle olivenolje over, og ha på nykvernet salt og pepper. 
Stekes på 220 grader i ca 20-25 minutter,
til grønnsakene har fått en fin, gyllen farge. 
NYT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.