Anderagu. Enda en favoritt.
Jeg elsker disse sausene og grytene som skal stå og småputre i flere timer!
Denne er enkel å lage, og blir fantastisk fyldig og god i smaken.
Oppskriften metter 4 personer.
(Eller gir deg en knallgod restelunsj dagen etterpå:)
olivenolje
4 andelår
2 løk, finhakket
1 gulrot i terninger
1 gulrot i terninger
2 store fedd hvitløk, finhakket
2 ts kanel
2 ts hvetemel
2,5 dl rødvin
2 x 400 g bx hakket tomat
2,5 dl kyllingkraft
3 kvister rosmarin, riv av bladene
2 laurbærblad
1 ts sukker
salt og pepper
2 ss melk
Varm oljen i en stor jerngryte, og brun andelårene på begge sider.
Legg over på fat og sett til side.
Ha løk og gulrot oppi gryta og la surre til løken mykner, ca 5 minutter. Tilsett hvitløk, la surre med i 1 minutt, og tilsett kanel og hvetemel. La surre i ytterligere 1 minutt.
Legg andelårene tilbake i gryta, og ha oppi vin, tomater, kraft, urter, sukker, salt og pepper. Kok opp, senk så varmen, og la stå og småputre under lokk i 2 timer. Rør om innimellom.
Legg andelårene tilbake i gryta, og ha oppi vin, tomater, kraft, urter, sukker, salt og pepper. Kok opp, senk så varmen, og la stå og småputre under lokk i 2 timer. Rør om innimellom.
Løft så andelårene forsiktig ut av gryta. Bruk en gaffel for å fjerne kjøttet fra beina. Fett og bein kastes, kjøttet finrives og has tilbake i gryta.
Ha oppi melk, og la småkoke i 15 minutter uten lokk.
Servér gjerne med pappardelle, tagliatelle eller annen pasta, og topp med olivenolje og ferskrevet parmesan.
Nyt!
(Den originale (engelske) oppskriften er fra bbc goodfood.)