Jeg er veldig glad i mat som gjør seg selv i ovnen.
Denne anderaguen krever ikke så mye annet enn det som stort sett befinner seg i skap og kjøleskap. 20 minuttter med forberedelser, så er det bare å vente på at herligheten gjør seg ferdig i ovnen. Genialt. Og smaken er nydelig!
Denne retten metter 2 sultne munner.
1 stilk av selleristang
1 gulrot
1 rødløk
olivenolje
2 andelår
4 knuste hvitløksfedd
4 kvaster timian
1 bx cherrytomter (400g)
1 ss balsamico
en klype sukker
Finhakk selleristangen, gulroten og rødløken, og sett til sides.
Varm olivenoljen i en jerngryte (med lokk), og krydre andelårene med salt og pepper på begge sidene. Når oljen er varm legger du andelårene nedi med skinnsiden ned. Når de er gyldne i fargen snur du og bruner på andre siden.
Ha de finhakkede grønnsakene oppi gryta sammen med hvitløk og timian. Ha oppi ekstra olje om nødvendig. La det surre til løken er gjennomsiktig, og tilsett så cherrytomatene, balsamico og en klype sukker.
Sett på lokket, og la småputre i minst et par timer.
Ta så andelårene ut av gryta, plukk kjøttet av beina og ha det tilbake i gryta. Beina kaster du. Smak evt. til. Rør om og servér.
Denne raguen er nydelig å servere til feks tagliatelle. Topp med en god olivenolje, ferskrevet parmesan og basilikum.