Ovnsbakte cherrytomater

Dette er jo egentlig ingen oppskrift…
MEN – det er så utrolig godt, så det må bare deles! 
Tomater er proppfulle av lykopen, en av naturens kraftigste antioksidanter.
Innholdet av lykopen øker faktisk ved oppvarming, og tilsetter du i tillegg olivenolje (og da snakker jeg alltid om extra virgin), økes også opptaket av lykopen i kroppen vår. 
Altså er dette sunt snop! 
Skjær cherrytomater i to og legg de med snittsiden opp på en stekeplate eller i en ildfast form.
Risle over godt med olivenolje, 
og evt litt havsalt eller urtesalt (jeg bruker det grønne fra Oliviers & Co).
La stå i ovnen i 2-3 timer på 120 grader.
Jo lengre de står inne, dess mer sødme utvikles. 
Fantastisk godt tilbehør til både fisk og kjøtt, på skiva med en god ost og spekeskinke, eller mos dem med en stavmikser og bruk som saus på pasta eller pizza. Jeg spiser dem gjerne som snop…rett fra forma, toppet med en god dæsj vellagret balsamico.
Snadder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.