Oksehaleragu

Denne oppskriften er hentet fra bloggen til Heia Mat, og den er HELT fantastisk god! 
Vi har laget den mange ganger her hjemme, og det er en av mine absolutte favorittretter.
Vel verdt ventetiden!
Til 3 sultne munner
(eller 2 som gjerne vil ha litt å momse på dagen etterpå også…)

1,4 kg oksehaler
2 gulrøtter
1 stilk selleristang
2 løk
4 hvitløksfedd
3 dl hvitvin
2 laurbærblad
2 stjerneanis
vann (mengdeanvisning i framgangsmåten)
olivenolje
salt og pepper
timian

Varm ovnen til 160 grader.
Finn fram en stor gryte som også kan settes i ovnen.
Salte og pepre oksehalene, og brun de i flere omganger i gryta. Legg så til side.
Skjær grønnsakene i biter, og del hvitløksfeddene i to. Fres det i gryta til det er blankt, og tilsett hvitvinen. Kok noen minutter sånn at alkoholsmaken forsvinner, og skrap samtidig godt i bunnen av gryta sånn at alt som har satt seg fast løsner.
Ha oksehalene tilbake i gryta, og ha i laurbærblad og stjerneanis. Fyll på med vann til det akkurat dekker.
Ha på lokk, og sett i ovnen. Der skal den stå i 4-5 timer, til kjøttet løsner fra beinet.
Ta kjelen ut av ovnen, og avkjøl litt. Plukk kjøttet av beina og ha tilbake i gryta, bein og fett kastes.
Plukk ut laurbærblad og anis.
La koke videre på plata i ca 20 minutter, til du har fått en deilig og saftig ragu.
Smak til med en håndfull finhakket timian, salt og pepper, og en goood klunk olivenolje.

Servér med god pasta og ferskrevet parmesan.
Nyyyyt!

Har du rester dagen derpå, er det faktisk veldig godt å ha på pizzaen.

En kommentar til “ Oksehaleragu

  1. En drøm av en ragu!!! En absolutt favoritt her hos oss! Prøv den også som fyll i ravioli (hvis du har rester da.. 😉
    Tusen takk Ann Christin 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.