(eller 2 som gjerne vil ha litt å momse på dagen etterpå også…)
1,4 kg oksehaler
2 gulrøtter
1 stilk selleristang
2 løk
4 hvitløksfedd
3 dl hvitvin
2 laurbærblad
2 stjerneanis
vann (mengdeanvisning i framgangsmåten)
olivenolje
salt og pepper
timian
Varm ovnen til 160 grader.
Finn fram en stor gryte som også kan settes i ovnen.
Salte og pepre oksehalene, og brun de i flere omganger i gryta. Legg så til side.
Skjær grønnsakene i biter, og del hvitløksfeddene i to. Fres det i gryta til det er blankt, og tilsett hvitvinen. Kok noen minutter sånn at alkoholsmaken forsvinner, og skrap samtidig godt i bunnen av gryta sånn at alt som har satt seg fast løsner.
Ha oksehalene tilbake i gryta, og ha i laurbærblad og stjerneanis. Fyll på med vann til det akkurat dekker.
Ha på lokk, og sett i ovnen. Der skal den stå i 4-5 timer, til kjøttet løsner fra beinet.
Ta kjelen ut av ovnen, og avkjøl litt. Plukk kjøttet av beina og ha tilbake i gryta, bein og fett kastes.
Plukk ut laurbærblad og anis.
La koke videre på plata i ca 20 minutter, til du har fått en deilig og saftig ragu.
Smak til med en håndfull finhakket timian, salt og pepper, og en goood klunk olivenolje.
Servér med god pasta og ferskrevet parmesan.
Nyyyyt!
Har du rester dagen derpå, er det faktisk veldig godt å ha på pizzaen.
En drøm av en ragu!!! En absolutt favoritt her hos oss! Prøv den også som fyll i ravioli (hvis du har rester da.. 😉
Tusen takk Ann Christin 🙂