Rundstykker

Luftige  og gode, går ofte i matpakkene her.

1 pk tørrgjør
6,5 dl melk
125 g meierismør
1 egg
1 ts salt
1 ts sukker
 ca 900 g hvetemel
100 g havregryn
100 g fibra
1 egg til pensling (om ønskelig)
Sesamfrø til topping (om ønskelig)
Smelt smøret og la det avkjøle litt. 
Lunk melken til den holder ca 40 grader.
Bland mel, gjær, sukker og salt sammen i en bolle, og tilsett den lunka melken.
Elt deigen i kjøkkenmaskin, og tilsett smør og 1 egg underveis.
La heve til dobbel størrelse. 
Slå deigen sammen, og rull den ut i to pølser. Hver pølse deles i 8-9 emner, og snurres/rulles/formes etter ønske.
Sett rundstykkene på brett med bakepapir, og etterhev i minst 30 minutter.
Pensle med egg og strø på sesamfrø.
Stekes ved 225 grader på nest nederste rille i ca 15 minutter. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.